BURSDAGSFEIRING: Butikken var pyntet med flagg for å feire 14 år. <br>FOTO: 300098.
BURSDAGSFEIRING: Butikken var pyntet med flagg for å feire 14 år.
FOTO: 300098.

Velkommen til
retro-himmelen

Er du på jakt etter en glad retro-butikk med fokus på god stemning?
Se ikke lenger enn Markveien 38!

Publisert Sist oppdatert

Manillusion henter inspirasjonen sin fra all mulig retro-kultur, men tiårene 30-, 40- og 50-tallet går mye igjen i alt de selger i butikken.

Flere motehus fra hele verden er ivrige på å lage klær inspirert av eldre filmer og musikk, så butikken inneholder varer fra hele verden som treffer akkurat den stilen de går for.

BUTIKKSJEF: Eier og grunnlegger av butikken Manillusion, Lise Karlsen.<br>FOTO: 300098
BUTIKKSJEF: Eier og grunnlegger av butikken Manillusion, Lise Karlsen.
FOTO: 300098

Grunnlegger og butikksjef Lise Karlsen startet butikken Manillusion for 14 år siden, og 2. mai feiret de nettopp dette. Hun vil selv si at butikken er godt mottatt i bydel Grünerløkka, da hun mener dette er det beste stedet i byen for en litt «annerledes» butikk.

– Alle som jobber her må være lidenskapelig opptatt av kulturen rundt stilen vi kjører, for oss så er jo dette garderoben vår, forteller Karlsen mens hun viser til flere av plaggene som står dandert på dukkene rundt om i butikken.

Speilbilde

Når det kommer til å oppholde seg på Grünerløkka, forteller hun at de ikke kunne truffet bedre på valg av plassering, da som regel kundene alltid kommer innom igjen.

– Vi har mange stamkunder som kommer innom her, nå som vi har truffet med den rette bydelen. Flere generasjoner helt fra bestemødre til konfirmanten kommer innom og finner noe de liker.

Karlsen forteller videre at navnet på butikken kommer fra tysk opprinnelse, og betyr «speilbilde». Ved det legger hun til at navnet skal passe til den stemningen hun ønsker butikken skal oppfattes som. «Kom inn som en grå mus, og gå ut som en diva», er det utsagnet hun har satset på helt fra starten av.

Kroppspositivisme

– Vi er veldig kroppspositive, så vi er utrolig opptatt av å ha klær til absolutt alle kropper, forteller Karlsen energisk, og nevner at alle kunder som kommer innom skal føle seg vel i klærne de kjøper, uansett størrelse.

BARE NYTT: Det er fort gjort å tenke at varene på Manillusion er vintage. <br>FOTO: 300098.
BARE NYTT: Det er fort gjort å tenke at varene på Manillusion er vintage.
FOTO: 300098.

Butikken satser på å treffe folk i alle generasjoner, med alle typer former og farger. Det å være kroppspositive er noe de ansatte i butikken setter høyt, og de ønsker at ingen kunder som kommer innom skal føle se utilpass ved å være der.

Flere lokale artister og influencere har hjulpet til med å spre dette budskapet via butikkens egne sosiale medier.

Hvis du skulle beskrevet butikken din med tre ord, hvilke ville de vært?

– Retro, selvfølgelig. Glad, og stemning. Det er jo en god stemning her inne, og man skal få en god opplevelse av å være her, sier Karlsen.

Et åpenbart valg

Dersom du er ute etter klær med en følelse av historie, eller bare lever for retrostilen, er Manillusion noe for deg. Med en nettbutikk i tillegg, gjør dette det mye lettere for folk som bor et stykke unna hovedstaden å nyte disse spesielle og unike plaggene.

Med ansatte som selv bærer disse plaggene, gir dette en troverdighetsfølelse som man sjelden får når man kommer inn i en klesbutikk. Alle de som jobber på Manillusion er enten stylister, makeup-artister eller til og med burlesque-dansere.

Ved å ha en livsstil som går overens med det du lever for å selge, gjør ikke dette butikken bare unik, men også inspirerende og spennende for den besøkende.