ENDRING: Etter planen skal veiarbeidet være ferdig i 2021.
ENDRING: Etter planen skal veiarbeidet være ferdig i 2021.

Trikkutbygging skaper kaos

I februar begynte den nye trikkutbyggingen på Grünerløkka, det oversiktlige trafikkbildet skal oppgraderes og nå skal trikk og fotgjengere prioriteres

Publisert

Trikk er ett av de mest brukte transportmidlene i Oslos gater. Nå skal det jobbes hardt for å forbedre trikkens kjøreforhold på Grünerløkka. Særlig ved Thorvald Meyers gate har de jobbet på spreng siden februar tidligere i år. Planen er at arbeidet skal være ferdig i 2021, men fram til det må de reisende være forberedt på litt ekstra støy fra gatene og litt endring i kjørerutene.

Etterlengtet

Det er flere som har ventet på denne trikkutbyggingen og som gleder seg til ett enklere og mer behagelig transportområde. Jørgen Pettersen flyttet til Oslo i 2017 og har holdt til på Grünerløkka siden da. Han synes at det er på tide at transporten ved Thorvald Meyers blir tatt tak i.

- Transporten her har alltid vært ganske kronglete og det er noe jeg har tenkt over flere ganger. Jeg er veldig spent på hvordan resultatet blir, og jeg krysser fingrene for at det blir bra

På grunn av denne trikkeutbyggingen har det oppstått noen midlertidige løsninger, blant annet så vil holdeplassen Olaf Ryes plass være stengt i noen måneder fordi dette ligger midt i området de bygger, men dette er noe Jørgen mener kun er en bitteliten pris å betale for et forhåpentligvis bra resultat.

- Det at Olaf Ryes plass er stengt er noe som for meg er helt greit, det finnes mange løsninger for denne midlertidige ulempen. Det eneste som kanskje har vært litt slitsomt er kaoset og støyen.

Som følge av alt arbeidet som må til har det vært mye kaos i veiene og masse lyd fra maskinene som brukes.

Påvirker butikkene

Midt i sentrum av trikkutbyggingen finner vi butikken Sykkelpikene. Butikken har et stort utvalg av diverse sykler og pleier som regel å være ekstra populær på denne tiden av året. I år har ting derimot vært litt annerledes. Sammenlignet med tidligere har butikken sett ett fall i salgsaktiviteten, og medarbeider Ole Sagabråten lurer på om det kan ha noe med byggingen å gjøre.

- Vanligvis pleier våren å være vår mest populære sesong, men i år har det ikke vært like høy aktivitet, og jeg har lenge lurt på om det kan ha noe med kaoset utenfor å gjøre.

Ole forteller at han ikke er overrasket over at byggingen kan ha påvirket butikken. Rett utenfor døren deres finner man gravemaskiner og ett stort kaos. Men de håper at når utbyggingen er ferdig kommer kundene strømmende tilbake igjen.

2021

Etter planen skal alt være ferdig klart i 2021, og før det er det masse som skal gjøres. Ikke bare skal trikkeskinnene fornyes, men også fortauet og deler av vann- og avløpsnettet skal oppgraderes.