Kunstnerne: Nils Martin (t.v) og Jim Darbu (t.h) er kunsterne bak utstillingen «Happy go nothing».

Dørene er åpnet for en ny utstilling hos Studio ½

Studio ½ åpnet dørene sine forrige uke med utstillingen «Happy go nothing» av Jim Darbu og Nils Martin.

Publisert

Utstillingen er åpen for publikum de neste to ukene mellom 10-16 alle dager i uken og i helgen. Jim Darbu er en av de kunstnerne som holder til på Studio ½ og inviterte Nils Martin til å ha utstilling sammen.

−Det er en slags slektskap mellom kunsten til meg og Jim. Det har vi snakket om i mange år. Blant annet er begge veldig fascinert av tegneserier, forteller Nils.

Jim forteller videre at Nils er en tegner i bunn, men har alltid ønsket å ta tegningene inn i det tredimensjonale. Selv bytter Jim mellom å tegne og lage skulpturer og er interessert i alt fra monstre til depresjon under korona-tiden.

I vinduet: Disse tykkhudede figurene er favoritten til Nils Martin

−En forskjell mellom meg og Jim er nok det at jeg får kanskje tre gode ideer i løpet av et år, mens Jim har iderikdom, som sprudler. Det er veldig inspirerende for meg og jeg ble også derfor veldig glad når Jim ringte og spurte om vi skulle stille sammen, forteller Nils.

Celledeling ut av kroppen

Hvilke skulpturer i utstillingen er deres favoritt?

−Min favoritt er de i vinduet. Fire tykkhudene skulpturer som har fight i seg, forteller Nils.

−Min favoritt blir kanskje denne «simpson-aktige» figuren. Den er inspirert av den gamle klisjeen «det er ikke deg, det er ikke meg, men vi to har bare vokst fra hverandre». Bare at her vokser figuren fysisk fra kjæresten sin ved en celledeling ut av kroppen. Det er mye humor med det, forteller Jim.

Simpson figur: Denne figuren er Jim Darbu sin favoritt fra det han har stilt ut.

Et kunstnerisk møtested

Det hele startet da Jim Darbu og hans kunstnervenner ønsket å ha et sted å holde til. Darbu fant det trange lokalet på St. Hanshaugen og snart ble stedet både en møteplass, verksted og galleri for de kunstneriske sjelene i området.

Etter hvert ble studioet bygget ut med en andre etasje som dekker halve studioet. Det var slik navnet Studio ½ kom til. Bakerst i studioet ligger verkstedet der guttene syntes det er mest gøy å være og holde på med sitt.

Studio ½: Studioet fikk navnet sitt etter kunsterne bygget andre etasjen som dekker halve studioet.

Både Jim og Nils selger kunsten de stiller ut, men det er ikke det som er hovedformålet med utstillingen.

−Om formålet var å tjene penger tror jeg ingen hadde starta med kunst, sier Jim.

Det de ønsker er å vise fram kunsten de har laget for et større publikum.

−I dag er det mamma, pappa og noen venner som har møtt opp, men vi håper jo at så mange som mulig kan få sett utstillingen vår, avslutter Nils.

Powered by Labrador CMS