JULEFØLELSE: Hver jul kommer flere nordmenn inn til Oslo for å oppleve Jul i Vinterland. FOTO: Victoria Løvik

Juletradisjon møtt med blandede følelser

Jul i Vinterland ble for første gang satt opp i 2015, og har siden den gang blitt møtt med oppturer og nedturer. Samt både positive og negative tilbakemeldinger.

Publisert Sist oppdatert

17. november var det klart for en av Norges nyeste juletradisjoner, Jul i Vinterland. Julemarkedet som holder til ved Spikersuppa, er igjen oppe og går og skal pryde Oslos gater helt til 30. desember, før det igjen tas bort helt til neste år. Norges nyeste juleattraksjon har fått masse oppmerksomhet, og har til og med besøkende fra England og Danmark.

Blandede tilbakemeldinger

Dette er kanskje ett av Norges største julemarkeder, men det er ikke alle som er like fornøyde med hva Oslo har å tilby. Engelske Emily Lewis er turist i Norge og er en stor juleentusiast. Lewis er derimot ikke så fornøyd som hun håpet på å bli

Emily Lewis var ikke helt fornøyd med selve julemarkedet, men koste seg fortsatt med churro. FOTO: Victoria Løvik

- Jeg hadde større forhåpninger. Jeg var i Nederland for en uke siden, og hadde en bedre opplevelse der.

Jenny Schjørlien på sin side er meget entusiastisk med julemarkedet på Spikersuppa, og synes det er forfriskende at Norge har klart å bygge opp et så bra julemarked de siste årene.

- Jeg synes Jul i Vinterland er en veldig koselig opplevelse og har virkelig økt julefølelsen min.

Skøytebanen skuffer

En liten nedtur så langt i år er denne skøytebanen som ikke har funket så bra. Anne Berit jobber hos Jul i Vinterland og har gjort dette to år på rad nå. Hun forteller at skøytebanen er en stor del av denne årlige tradisjonen og skjønner det er trist at det har oppstått problemer. Hun forteller at skøytebanen funket tidligere forrige uke, men at den ikke har vært i bruk på grunn av regn, men forteller at det fortsatt er god stemning på Spikersuppa og besøkende er fortsatt storfornøyde med julemarkedet.

- Jeg har ikke sett noe nedfall i antall besøkende og tror de fortsatt er like fornøyde med resten av markedet. Vi har masse annet å tilby også. Skøytebanen er selvsalgt populær blant både barn og unge, men det har som sagt ikke vært noen drastisk endring i antall besøkende, noe som er positivt. Alt vi ønsker er å sette fart på julestemningen.

Fremtiden til skøytebanen er uklar, men resten av julemarkedet er godt i gang med å feire høytidene.

Det ble mange skuffede ansikt da skøytebanen var stengt i en god periode hos Jul i Vinterland. FOTO: Victoria Løvik
Powered by Labrador CMS