VAKKER NATUR: Bianca Slettedal Hubertus nyter den vakre naturen Oslo har å tilby.

Jubler ikke for høyt over lettelser: - Redd det fort kan snu

Studenten Bianca Slettedal Hubertus (21), er lettet over at regjeringen lar studentene komme tilbake på campus, men er bekymret for at ting fort kan endre seg igjen.

Publisert Sist oppdatert

— Mange studenter bor veldig trangt. Når stuen din også er klasserommet ditt, kanskje stedet du trener og i tillegg der du skal slappe av, kan hjemmet ditt til slutt føles ut som et sted du ikke ønsker å være.

Hubertus studerer PR og strategisk kommunikasjon på Høyskolen Kristiania, og legger ikke skjul på at det er mindre motiverende og fristende å stå opp om morgningen, når hun kun skal forflytte seg de få meterne fra sengen til skrivebordet, for å se på zoomforelesningen.

— Jeg syntes det er veldig bra at regjeringen åpner opp for at vi kan komme tilbake på campus, men jeg skjønner ikke helt hvorfor vi innførte hjemmeskole i utgangspunktet. Mange av studentene er fullvaksinerte, og har relativt få nærkontakter, i motsetning til for eksempel de uvaksinerte barna på barneskolene som gjerne har SFO og andre fritidsaktiviteter.

Hun mener man fint kunne ha gjennomført forelesninger og undervisning på de ulike høyskolene og universitetene ved hjelp av hjemmetester.

Overfladisk, men viktig

Hubertus legger til at hjemmeundervisning krever at man er flink til å strukturere dagene sine selv. Selv har hun ha hatt stor glede av å gå tur og gjøre yoga hjemme, men forteller at hun trolig hadde blitt ganske lei av dette hvis hun skulle ha fortsatt med zoomforelesninger i februar.

— Det er viktig for min egen psykiske helse at jeg treffer andre mennesker. Små ting som for eksempel å fikse meg for å føle meg fin er selvfølgelig overfladiske ting som man kanskje ikke skulle tro betydde så mye, men det er slike ting som betyr noe i en ellers travel hverdag.

Hun ler og legger til at hun fort kan føle seg litt smågal når hun på femte dag, går rundt i den samme kosebuksen.

Ny uke, nye restriksjoner

Likevel tørr hun ikke å juble for høyt over restriksjonslettelsene. Hubertus frykter at det fort kan snu, og uttrykker at hun er lei av endringene som skjer hele tiden.

— Man rekker akkurat å vende seg til de nye restriksjonene før regjeringene har en ny pressekonferanse, med nye restriksjoner. Det tærer på psyken at det skjer endringer hele tiden. Jeg er lei følelsen av å aldri helt vite hva som skjer neste måned. Man ser at smittetallene øker, og dermed begynner man å stresse over at det kanskje kommer nye tiltak, forteller studenten.

Hubertus mener også at læringsutbyttet er bedre når det er undervisning på campus. Hun forteller at flere er aktive i timene og at foreleseren virker mer engasjert ved campusundervisningen, i motsetning til undervisningen som foregår på zoom.

— Jeg vet ikke om det er fordi terskelen er høyere for å snakke på zoom, en skulle jo nesten tro man var mer komfortabel hjemme i sitt eget hjem enn i et auditorium. Det handler kanskje mer om engasjementet i klassen og at mange ikke følger helt med på hva som blir sagt. Uansett lærer jeg mye mer av å være fysisk til stede på skolen, og jeg gleder meg til å dra tilbake i begynnelsen av februar. Forhåpentligvis ser vi lys i enden av tunnelen på denne pandemien, sier studenten.

Powered by Labrador CMS