Alle elsker taco!

Det nærmer seg åpning for en ny restaurantkjede på Grünerløkka til glede for alle norske tacohjerter.

Publisert Sist oppdatert

På Grünerløkka åpner det stadig nye restauranter og bedrifter. Den neste som står for tur er Los Tacos. COO for Los Tacos, Brian Kovary, er originalt fra San Diego I USA, og det er her han har hentet mye av inspirasjonen til restaurantkjeden fra.

– i San Diego er det en tacosjappe på nesten hvert eneste hjørne. Da jeg besøkte Norge et år før jeg åpnet min første restaurant innså jeg at det var altfor lite av det her. Jeg tenkte at Norge trenger mer taco, forteller han.

Hele reisen startet i Hellas der han jobbet som bartender. Han møtte noen norske gutter som overbeviste han om å bli med en tur til Norge, og han takket ja.

STAVANGER: Bildet er tatt av den nyåpnede restauranten i stavanger. <br>FOTO: Hentet fra hjemmesiden til Los Tacos
STAVANGER: Bildet er tatt av den nyåpnede restauranten i stavanger.
FOTO: Hentet fra hjemmesiden til Los Tacos

– Alle elsker jo taco, og det var ikke nok utbredt her. Det var en glede å åpne den første restauranten i Bergen i januar 2015, sier han med et smil.

Har endelig fått lokalet de ønsket

Hovedfokuset deres er for øyeblikket eksklusivt Norge, og å bygge opp kjeden her, men etterhvert ønsker de også å spre seg til flere land. Han forklarer at de har ønsket deg en restaurant på Grünerløkka i over tre år, og at de endelig har fått det perfekte stedet å ha den. I motsetning til restauranten på jernbanetorget, vil denne Los Tacosen ha sitteplasser både ut og inne, og en bar med margaritas. Planen er å ha stengetid klokken halv fire om natten, slik at studentene og de unge i området kan få med seg skikkelig nattmat hjem.

Slik det ser ut nå, vil restauranten åpne 27 juni, og dette blir deres åttende restaurant.

Los Tacos holder også til på jernbanetorget, og ulike steder i Norge. Dette er en amerikansk-mexicansk inspirert restaurantkjede med norske elementer. De er blant annet med på å feire hele Norges «taco-fredag» og har en burrito spesielt dedikert til denne dagen.

På Los Tacos kan du kose deg med burrito, taco, nachos, bowls og churros.

Endringer og åpninger

Kovary har akkurat landet etter å ha vært på åpning i Stavanger, noe som ble en suksess. Noe av det mer spennende som foregår innen kjeden for tiden, er endringer i menyen. De har nylig bestemt seg for å endre kjøtt-leverandør, og tortilla-leverandør, men Kovary forklarer at mye av menyen vil bli stående slik den er idag også.

BEGYNNER Å TA FORM: Utsiden av restauranten begynner å ta form.<br>FOTO: 300061
BEGYNNER Å TA FORM: Utsiden av restauranten begynner å ta form.
FOTO: 300061

Den første restauranten de åpnet var i Bergen i 2015, og derfra åpnet de i Stavanger og Oslo. I utgangspunktet hadde de en «on the go» løsning i lokalene, men oppdaget etterhvert at nordmenn flest ønsker å kunne sitte og nyte maten der de har kjøpt den. Los Tacos har store mål, og ønsker en dag å bli Norges ledende merkevare innen meksikansk mat.

Gode alternativer

Barbro Mjelde Solberg (22) studerer ved UiO og bor på Grünerløkka. Hun er glad i taco, og gleder seg til åpningen av den nye restauranten i hennes nærområde.

– Jeg er jo vegetarianer, så det er viktig for meg at det er vegetariske alternativer på menyen, forteller hun.

Hun påpeker at slike alternativer er blitt en viktig faktor for mange, og at flere og flere velger å bli vegetarianere.