13 FILMER: Henriksen har så langt spilt i 13 spillefilmer, produsert tre og skrevet fire. FOTO: 300096
13 FILMER: Henriksen har så langt spilt i 13 spillefilmer, produsert tre og skrevet fire. FOTO: 300096

Når barndomsdrømmer blir livet

Han har gått livets skole og fulgt en drøm, det var det som skulle til.

Publisert Sist oppdatert

– Min barndomsdrøm var å bli skuespiller.. Men jeg ville aldri gå på noe teaterskole. Han virker litt nervøs, hendene hans skjelver litt å han flakker med blikket som man kan se gjennom solbrille glasset. Han kom akkurat hjem fra innspilling i Trondheim hvor han jobbet med den nye norske komedien filmen «Swingers» hvor man får se flere kjente fjes. Stig Frode Henriksen er både skuespiller og skribent i denne filmproduksjonen og får her gjøre de to tingene han liker best.


– Jeg skriver mye manus, det er ikke mange som kan leve av å bare være skuespiller, eller så heldige at de kan velge selv hva de vil være med på, sier Henriksen.


– Under innspilling den ene dagen ble jeg så jævlig forbanna, vi spilte inn noen scener ved bybrua i Trondheim også kommer det tre ganske fulle mennesker over brua på segways. De kjørte rett forbi kameraet men han ene stilte seg rett foran det, sier han.

Videre forteller han mens han ler av det hele at han ene som var i 50-årene hadde ropt "Allahu ahkbar" til en medskuespiller av han, da hadde Henriksen blitt skikkelig forbanna.


– Jeg tok av meg monitoren, gikk bort til han og sa «nu må du gå før æ slår deg rett ned», jeg hadde ikke trengt å si det å ville egentlig ikke at han skulle gå for han hadde fortjent en
ørefik, forteller Henriksen med en litt mer seriøs mine.

Gode Idéer

Det er sjeldent at han blir sint å han vil ikke si at det er en negativ egenskap ved han. Det han føler han kan bli bedre på er å prioritere. Han er en mann med mange gode idéer men han syns det er vanskelig å gjennomføre den ene gode idéen når det kommer så mange andre.

– Det er de gode ideene som driver meg. Når jeg hører at folk siterer replikker jeg har kommet med syns jeg det er veldig stas, forteller Henriksen. For to år siden ble det gitt ut en norsk filmbok med de mest kjente filmreplikkene fra norsk film. I den ble tre av replikkene fra Kill Buljo skrevet, forteller Henriksen.


– Jeg vet at de to som skrev boken hatet Kill Buljo.. Men de var nødt å ha med tre av replikkene fordi de hadde blitt så populære og igjen siterte, sier Henriksen.

NEGATIV: Han kan la seg irritere å mener han er dårlig på å gjennomføre idéene han får, ikke fordi han er redd, men fordi det kommer så mange idéer hele tiden at det blir vanskelig å sortere dem. FOTO: 300096.
NEGATIV: Han kan la seg irritere å mener han er dårlig på å gjennomføre idéene han får, ikke fordi han er redd, men fordi det kommer så mange idéer hele tiden at det blir vanskelig å sortere dem. FOTO: 300096.
POSITIV: Når han beskriver positive ting ved seg selv med tre ord velger han ordene, empatisk, nysgjerrig og kreativ. FOTO: 300096.
POSITIV: Når han beskriver positive ting ved seg selv med tre ord velger han ordene, empatisk, nysgjerrig og kreativ. FOTO: 300096.

Nordnorsk parodi

Henriksen kan du se i mange norske filmer, den filmen som satt fart på karrieren hans var Kill Buljo, en nordnorsk parodi på filmen Kill Bill som han produserte med regissør Tommy Wirkola. Wirkola gikk på medie linja på Alta videregående skole på den tiden å fikk låne mye utstyr. Dette ga de muligheten til å produsere ikke bare én, men to spillefilmer.


– Vi hadde jo ikke tenkt på at dette kom til å gå dårlig, vi tenkte bare at det skulle gå bra.

En god tanke, Kill Buljo filmene ga begge to faste jobber i årene som kom, Henriksen fikk flere roller og Wirkola kan skrive at han lagde en Hollywood film på CV`en sin. Ideén til filmen fikk de da de hadde sett Kill Bill. De går inn på Bobbo, Altas lokale kiosk og-utleie sted for DVD´er, de leier Kill Bill og liker det de ser. Tommy ser på Stig Frode og sier, «vi burde lage en nordnorsk parodi på de filmene». Stig Frode stopper opp og svarer, «Kill Buljo». Etter litt planlegging setter de i gang en prosess som ender i en tulle trailer, de får sjokk når de ser at den plutselig har 7000 seere og blir gira på å lage enda en trailer.


– den andre traileren vi lagde ble plukket opp av TV2s nettavis, før vi visste ord av det hadde den fått 300.000 seertall, sier Henriksen.

Spillefilm

De to trailerne var nok til at Tommy Wirkola og Henriksen bestemte seg for å lage en spillefilm. Skuespillerne i filmen var venner og bekjente da ingen seriøse skuespillere orket å snakke med dem utenom Kristian Figenschou og Merethe Nordal som tidligere hadde gjort andre seriøse film jobber. Wirkola og Henriksen trodde det bare var å lage en film for at den så skulle bli vist på alle kinoer, men sånn var det ikke, de trengte en distributør.


– Vi fikk faktisk 100.000 kroner fra Alta kommune. Uten de pengene hadde det nok ikke blitt noe film. Det var litt rart at vi fikk de pengen, det mest kultur aktige vi hadde gjort før Kill Buljo var å spille fotball..


– Det hele var jo en gutteroms idé, vi brukte bare en måned på å skrive manus så det er gøy at det gikk så bra, forteller Henriksen.

Tilfeldig

Altagutten flyttet til Oslo for mange år tilbake. Løkka har vært hans faste bosted siden han kom. Historien bak hvorfor han endte opp på Grünerløkka er egentlig ganske tilfeldig. En kompis av han hadde slått opp med dama så Henriksen fikk tilbud om å leie der med han.


– Det var flaks at han bodde akkurat der, jeg blir nok på Løkka en god stund.. Favoritt stedet mitt der forresten er den lille franske oste butikken, de har sinnsykt god fiskesuppe, understreker Henriksen.