Tiril Tørseth (19) sitter ensom på bussholdeplassen og venter på noen.

Tiril (19) kaster seg på ny trend for å finne venner

Slik bekjemper hun ensomhet.

Publisert

En ny rapport fra Utdanningsdirektoratet viser til at nesten halvparten, 47 prosent, av unge på 16 til 19 år føler seg ensomme under koronapandemien. En måte mange løser dette på, er å søke etter nye bekjente på nett. I en periode med mye isolasjon er det mange som velger å finne selskap på sosiale medier, og det er et sted som har fått mye oppmerksomhet i det siste. Hey Girl! Oslo er en populær Facebook gruppe der man kan finne venninner. Tiril Tørseth (19) er en av de som har kastet seg på trenden, for å finne nytt selskap.

Nye venner

Nå som smitten er på topp igjen og det har blitt strenge koronarestriksjoner, er det lett å føle seg fanget inne i leiligheten. Hverdagen har blitt mer isolerende, og det er forståelig at mange føler seg mer ensomme nå.

— Jeg kjente meg veldig naken da jeg strakk ut hånden på den måten. Samtidig så følte jeg meg ganske modig. Det er ikke bare-bare å fortelle om sin egen ensomhet i håp om at noen fremmede skal bry seg, forteller Tiril.

Det blir mange timer foran skjermen når alt er stengt.

Tiril sier hun var redd for at hun ikke skulle få noen svar på innlegget sitt. Hun sier at det er skummelt å blottlegge seg på den måten, og at hun har aldri følt seg så sårbar. Tiril forteller om de nervepirrende minuttene hun satt foran skjermen, og ventet på om hun skulle bli avvist eller ikke.

— Jeg fikk svar av noen koselige jenter som følte at de stod i samme posisjon som meg, og jeg lagde planer med en av dem for å gå en koronavennlig tur dagen etterpå.

Det var mange tanker som surret rundt i hodet hennes før de skulle treffes for å gå en tur sammen.

— Det er vanskelig å møte en person man ikke vet noe om, det er kjipt å føle at man blotter seg unødvendig og at det ikke kommer noe positivt ut av det, påpeker Tiril.

Vellykket møte

Praten går lett, selv med avstand.

Marte Amlie (20) er en av de som syntes det er vanskelig å få venner nå som mye er stengt ned. Hun har selv ikke turt å legge ut et innlegg på Facebook gruppen, men hun er veldig glad for at hun bestemte seg for å ta kontakt med Tiril.

— Det er jo aldri helt sikkert at det man leser på nett er sant eller ikke.

Marte forteller at hun syntes det også kan være litt ukomfortabelt å sende en melding og si at du vil bli venn med noen. Man vet jo aldri hvem det er som sitter bak skjermen på den andre siden, men hun legger ikke skjul på at hun er fornøyd med at hun turte å dra på sin aller første «venne-date».

Stort geografisk område

Hey Girl! og Hey Man! har flere grupper enn bare i Oslo. Det finnes blant annet en i Drammen, Moss og Asker/Bærum.

Tilbud flere steder

Marielle Frank (28) er hjernen bak Hey Girl! konseptet. Hun startet Facebook gruppen i 2016, fordi hun kjente på et savn etter venninner. Gruppen spredde seg først fra folkemunn, men i 2018 skrev VG en artikkel. Etter det har Hey Girl! blitt større og spredd seg til hele landet. Det finnes nå ulike Hey Girl! og Hey Man! grupper på Facebook med ulike geografiske områder. Til sammen er det over 36 000 medlemmer fordelt på 79 grupper.

Powered by Labrador CMS