Enga gremmes over sjansesløs

SKUFFET: Vidar Örn Kjartansson hadde flere muligheter til å score mål, men han gikk målløs av banen.

(Vålerenga – Rosenborg 1-1) I en kamp preget av mange gode muligheter, ble det kun ett poeng på de kongeblå fra Oslo Øst.

Publisert

Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson kunne startet sesongen med et brak, men godt keeperspill av André Hansen hindret storscoreren i å åpne målkontoen i årets første kamp.

Kun 12 minutter inn i kampen fikk den ellers så målfarlige mannen to gode muligheter til å sette Enga i en tidlig ledelse. En frekk lobb fra Osame Sahraoui sendte islendingen alene med keeper, men Hansen fikk stoppet skuddet. Heller ikke returen endte i mål, og spissen måtte se sitt forsøk treffe stangen etter en berøring av RBK-målvakten.

Også i andre omgang var Kjartansson nær, denne gangen med hodet, men igjen var Hansen på vakt og berget målet for trønderne.

– Det hjelper ikke å ha drag på damene hvis du ikke får den inn, sier Vålerenga trener Dag Eilev Fagermo etter kampen.

UHELDIG: Even Hovland kunne ikke gjøre annet enn å se ballen seile i mål bak egen keeper

Poengdeling på Intility

Det var Vålerenga som tok ledelsen i første omgang etter et selvmål. Christian Borchgrevink slo en corner inn i feltet og en hardt presset Even Hovland var uheldig og headet ballen i eget mål 5 minutter før pause.

Kun 4 minutter senere headet Kristoffer Zachariassen inn utligningen. Vebjørn Hoff slo et innlegg fra venstresiden, og dårlig forsvarsspill ga midtbanemannen både tid og rom til å nikke ballen i mål bak VIF-keeper Kristoffer Klaesson.

Andre omgang bydde på mer fra begge lag. Et hevet Rosenborg kom nær ved enda en Zachariassen-heading som gikk over mål fra kloss hold, mens Aron Dønnum stadig skapte problemer for Rosenborgs backlinje.

Til tross for en sjanserik kamp, så ble det med de to målene og poengene ble delt på Intility Arena.

Kontroversiell hands

Mot slutten av kampen ville Rosenborg-spillerne ha straffe etter at ballen traff armen til Ivan Näsberg. Dommer Tore Hansen vinket bort protestene og lot spillet gå videre.

– Jeg syns han (Tore Hansen) skal blåse på den, for den er så klart oppe i hånden på Näsberg, sa Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud på sendingen.

UTLIGNINGEN: Rosenborg-spillerne feirer Zachariassens utligning like før pause.

Rosenborg-trener Åge Hareide er sikker i sin sak, og mener hans lag skulle fått muligheten fra straffemerket.

– Det hindrer pasning videre til en av våre spillere. Så lenge hånden stopper ballen, er det hands, sier han til VG.