KUNSTGLEDE: Mange hadde møtt opp for å se kunstutstillingen.
FOTO: Pernille Ryen

Utstilling med Seniorpaletten

Forrige gang malegruppa «Seniorpaletten» ved Nes eldresenter hadde kunstutstilling var det bare tre utstillere. I dag er det ti.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 1. desember var det duket for åpning av «Seniorpalettens» juleutstilling i Nes kulturhus. Både venner og familie var tilstede da seniorene viste frem sine verk.

Malegruppa er ett av tilbudene hos Nes eldresenter. Her har frivillige pensjonister mulighet til å ta del i et fellesskap, og delta på aktiviteter og arrangementer. Gruppen har eksistert siden eldresenteret startet opp i 1997.

ALDRI FOR SENT: Terje Kristensen mener man aldri er for gammel til å begynne med noe nytt.
FOTO: Pernille Ryen

Startet sin kunstkarriere sent

Kristensen forteller at alle har jobbet hardt mot denne dagen, og at det er gøy å endelig se resultatet. Han mener malegruppa er et viktig og bra initiativ, og er glad for å se at så mange ønsker å delta.

- Tidligere har det vært slik at mange ikke tørr å stille ut maleriene sine, sier Kristensen.

UNDERHOLDNING: Korgruppa "Senöras" hadde øvd inn flere julesanger til den store dagen.
FOTO: Pernille Ryen

Han forteller at han begynte å male i en alder av 50 år. Siden det har kunsten blitt hans måte å uttrykke tanker og følelser. Selv foretrekker han å male natur og landskap, men det er opp til hver enkelt hva de ønsker å male.

- Her er det fritt fram. I år har vi en nykommer som har laget noen abstrakte malerier, forteller Kristensen.

Drives av de eldre

Lisbeth Thøger-Andresen er leder for Nes eldresenter. Hun forteller at hun legger til rette for aktivitetene, men at det drives av seniorene og at de selv former innholdet.

Eldresenteret har åpent tre dager i uken, og pensjonistene kan delta på de aktivitetene de ønsker, sier hun. Thøger-Andresen opplyser om den varierende aldersgruppen som besøker eldresenteret.

- Det er et stort spenn i alder, og vi ønsker å tilby ulike aktiviteter hvor alle kan delta, sier hun.

Kunstutstillingen er en salgsutstilling, og alle maleriene kan kjøpes.

Powered by Labrador CMS