Flere av el-sparksyklene skal være ute til bruk hele vinteren
Flere av el-sparksyklene skal være ute til bruk hele vinteren

Politiet er skeptiske til el- sparkesykler på vinterføre

Politiet syntes det er bekymringsverdig at el-sparkesyklene fra VOI og Lime skal være tilgjengelig på vinteren.

Publisert Sist oppdatert

Thale Paulsberg som er trofast el-sparkesykkel-bruker er hun fint fornøyd med at sparkesyklene står ute i vinter. Hun mener det er greit med tanke på at de setter på vinterdekk noe som vil tilpasse kjøretøyet været. Da Paulsberg selv bruker el-sparkesykkelen for alt den er verdt, er det ikke alle som er enige.

Thale Paulsberg på el-sparkesyklene på Lime
Thale Paulsberg på el-sparkesyklene på Lime

For meg lønner det seg at el-sparkesyklene er ute om vinteren da jeg bruker de støtt og stadig, og når det kommer til det om det er forsvarlig eller ikke, vil jeg si at det er på egent ansvar, sier Paulsberg.

Skeptisk

Politioverbekjent Finn Erik Grønli sier til Nrk at han derimot er skeptisk til hvordan det kan være forsvarlig å ha el-sparkesyklene ute om vinteren. Etter antall skader på sommerføre, kan man tenke seg skadene som kommer på vinterføre.

VOI har ingen planer om å stanse bruken av sparkesykler om vinteren, da det heller er et ønske om å gjøre vinteren best mulig for brukere og andre trafikanter.

Vurderer redusert drift

- Sikkerhet er alltid vår største og første prioritering, vi overvåker været nøye og er alltid klare til å reagere på værforholdene. Sier Niklas Joensen, leder av Lime i Norden.

Ifølge Kristina Hunter Nilsson, kommunikasjonssjef i VOI, vil de fortsette i vinterperioden for å tilby tjenesten til folk. Nilsson sier de vil følge nøye med hver dag. Om det skjer ulykker eller om føret blir for utrygt, vil de ikke sette el-sparkesyklene ut i gatene.

Circ er ett av de selskapene som ønsker vinterdekk på sparkesyklene sine. De har utviklet en funksjon som gjør at de kan deaktivere alle sparkesyklene de har ute i gatene med kun ett enkelt knappetrykk. Dette mener de er et sikkerhetstiltak som gjør at det er ansvarlig nok å ha sparkesyklene ute om vinteren.