Byrådet i Oslo har redusert antall elsparkesykler i byen
Byrådet i Oslo har redusert antall elsparkesykler i byen

Byrådet i Oslo har bestemt å redusere antall aktører for elsparkesyklene for andre gang

Ordfører Raymond Johansen har for andre gang bestemt seg for å redusere antallet med elsparkesykler i byen, for å gjøre den tryggere.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2019 har hovedstaden hatt elsparkesykler tilgjengelig for de som ønsker en raskere måte å komme seg frem i byen på. Siden da har det oppstått store ulykker ved bruk av disse sparkesyklene, som har medført til at byrådet har bestemt å redusere antallet enda mer med bare tre godkjente selskaper. Byrådet i Oslo har allerede redusert antallet med elsparkesykler før, så dette er andre gangen denne beslutningen er tatt. Samtidig vil antalls begrensningen på 8000 små elektriske kjøretøy fortsatt gjelde.

Forståelig

Sebastian Hoff Rolness (22) synes det er forståelig at byrådet har kommet til denne beslutningen, da han selv har hatt noen ulykker på elsparkesykkel og han mener det er kjipt at det skal bli vanskeligere å komme seg frem i storbyen når det ikke er så mangeS elsparkesykler tilgjengelig.

- Jeg synes det er forståelig at denne beslutningen har blitt tatt da jeg også har hatt noen ulykker selv, men elsparkesykkel var en veldig god måte for meg å komme meg raskere til jobben på uten å måtte vente på trikken og når jeg pendler inn til byen fra Drøbak.

Ønsker tryggere gater

Byrådsleder Raymond Johansen uttalte til avisen Vårt Oslo at han ønsker at gatene skal være tryggere for alle.

Han mener også at reglene som de hadde tatt i bruk i sommer la grunnlaget for at de gjorde et ytterligere grep for å minske faren for ulykker med elsparkesykler.

Han ønsker bedre trafikksikkerhet og et bedre bymiljø, og håper at de strengere reglene for elsparkesykler kan gi oss et tryggere Oslo.