Skeid i angrep på Nordre Åsen.

Målrik treningskamp på solfylte Nordre Åsen

(Skeid - Stabæk 2-4) Etter en sterk 3-0 seier mot Bærum på lørdag, måtte Skeid i dag se seg slått av et ungt Stabæk-lag.

Publisert Sist oppdatert

Fotballkampen startet jevnt, med begge lag litt avventende de første drøye 15 minuttene, men med Stabæk som det dominerende laget. Stabæk, som spiller to divisjoner høyere enn Skeid, brukte litt tid på å få ballen til å flyte skikkelig på den grønne kunstgressbanen.

Men etter 18 minutter satte Koloyan Kostadinov det første målet for Stabæk i nettmaskene. Kostadinov skjøt fra 20 meter i en fin bue i det lengste hjørnet og Skeids keeper Lars Kvarekvål måtte se seg overlistet.

Scoring på scoring

Like etter Stabæks mål hadde Skeid en sjanse, men angrepet ble avvinket for offside.

- Det er faen ikke offside, ropte en ung, ihuga Skeid-supporter.

Etter en halvspilt første omgang, fikk begge lagene en drikkepause. Solsteiken og varmen gjorde at lagene hadde avtalt en drikkepause før start.

Spillerne tar en etterlengtet drikkepause i varmen.

Siden dette var en treningskamp, kom første bytte allerede etter bare en halvtime spilt. Da gikk Lukas Håll inn for Gabriel Andersen. Innbytter Andersen var ikke lenge på banen før Stabæk satte inn 2-0. Denne gangen var det Khoblenko Oleksiy.

Like etter satte Skeid inn reduseringen i regi av David Gyedu, men da svarte Oleksiy og scoret sitt andre mål, før dommer André Birkeland blåste av til pause. Da var stillingen 3-1.

Helt ny ellever etter pause

Ut til andre omgang hadde begge lagene gjort en del bytter og det var tydelig at begge lag var ute etter å få flere av spillerne i kampform.

Skeid fikk straffespark etter 64 minutter, og Johnny Buduson var sikker fra straffemerket og sendte keeper feil vei.

Fem minutter før kampslutt, scoret Oleksiy sitt tredje for dagen og ukraineren punkterte kampen med et hat-trick. Dermed endte kampen i et 4-2 tap for Skeid.

Ivrig supporter, men hos bortelaget

Selv om denne treningskampen var lukket for publikum, stoppet ikke dette lokale tilhengere fra å møte opp ved Nordre Åsen. Et titalls supportere hadde tatt turen til Grefsen og stilte seg opp på banen ved siden av, hvor man hadde utsikt til kampen.

En av disse var Jan Blichfeldt. Blichfeldt hadde ikke tatt turen for å se på Skeid, men Bærumsmannen kom for å se Stabæk-spillerne før neste Eliteseriekamp.

Jan Blichfeldt tok turen til Nordre Åsen for å se live fotball.

- Jeg er Stabæk supporter. Født og oppvokst i Bærum, men nå bor jeg i Oslo, forteller Blichfeldt.

66-åringen har hatt sesongkort hos Stabæk i over 60 år, med noen sesonger pause. Blichfeldt tok turen til Nordre Åsen fordi det var så lenge til neste kamp, hvis du ser bort i fra landslaget. Dette er fordi det nå er landslagspause.

Han kunne også fortelle at han hadde vært Skeid-gutt som liten.

- Jeg så Skeid vinne cupfinalen mot Fredrikstad på Ullevål i 1963, avslutter Blichfeldt.