<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">Fylt</span>: Fontenen på Sørli plass er endelig fylt med vann etter vinterhalvåret
Fylt: Fontenen på Sørli plass er endelig fylt med vann etter vinterhalvåret

Caroline (22) gleder seg over vann i fontenen på Sørli plass

Etter et langt vinterhalvår, har Oslo kommune endelig skrudd på kranene til fontenen på Tøyen, til glede for de besøkende.

Publisert Sist oppdatert

Lyden av brusende vann, kombinert med en svak eim av klor, er et sikkert tegn på at sommeren nærmer seg. I midten av mai fyller nemlig kommunen opp fontenene med vann.

Oslo Kommune har tidligere fått kritikk for at mange fontener står tørre gjennom sommeren. Dette gjelder ikke fontenen som står på Sørli plass.

Nå er alt lagt til rette for at beboerne kan nyte lunsjen i en forfriskende vanndusj på Tøyen.

En oase i storbyen

Caroline Carlsen (22) besøker ofte området, og synes det er fint å se at kommunen har fylt på fontenen. Hun sitter ofte på en av benkene som omkranser vannspeilet og tar en kaffe i sola.

Caroline Carlsen
Caroline Carlsen

- Det er noe eget med opplevelsen av rennende vann. Det gjør noe med hele området, sier hun.

Carlsen er oppvokst på Sørlandet, men har bodd i Oslo de siste årene. Hun mener man ikke skal undervurdere effekten fontener har på bymiljøet i en såpass stor by som Oslo.

- I en urban storby, preget av høye bygninger og mye bilstøy, er fontener med på å gi byen en slags ro. Det blir som en liten oase midt i den travle storbyen, avslutter sørlendingen.