Pappa Henning med sønnen Michael gleder seg til mindre uteklær og mer bading.
Pappa Henning med sønnen Michael gleder seg til mindre uteklær og mer bading.

Trygt å bade?

Badeferier i utlandet har blitt avlyst hos nordmenn flest. Men hva med her hjemme? Hvordan blir det å bade på de offentlige strendene her?

Publisert

Badestranden Huk på Bygdøy har i mange år vært en badeperle for både store og små. Nå som Korona-viruset har rystet en hel verden, er det nok naturlig å ikke føle seg helt sikker på hva som er greit og ikke greit, når det kommer til å ferdes på strender som er åpne for alle.

Gleder seg

Familien Brekke/Mesquita er blant de som ser på Huk som en ettertraktet badeplass for de som bor i området. Pappa Henning (30) gleder seg veldig til å ta med sønnen Michael (1,5) til Huk.

Faren forteller det er en fin gåtur fra der de bor og til Huk.

– Sammen med Bygdøy Sjøbad og Paradisbukta er det de nærmeste badeplassene vi har. Er ofte i skogområdene før Huk og vil bare dra oftere dit nå som være og temperatur tillater det.

Føler du deg utrygg med tanke på å dra til Huk for å bade til sommeren?

– Så lenge man tar de samme forhåndsreglene som man ellers ville gjort på en tur til butikken eller til byen så føler jeg meg like trygg på Huk som et annet sted.

Han tenker også at folk gjerne holder seg for seg selv på stranda, enten de bader, soler seg, griller eller går tur.

Hva tenker du hadde vært lurt i forhold til sikkerhet rundt smittevern på offentlige strender ala Huk?

– Det kunne vært lurt å sette opp skilter med oppmerking eller informasjon, flere steder å kaste søppel uten at man må ta på eller åpne noe. Det kunne også vært veldig smart med fastmonterte dispensere med antibakteriell såpe eller lignende, sånne man ikke berører.

Han forteller også at han ikke vet hvilke regler som gjelder for offentlige strender og er ikke klar over om det er satt opp noen heller i forhold til hvordan situasjonen er.

– Jeg vil jo absolutt lese meg opp på det før jeg drar på en offentlig strand.

Hukodden er en populær badeplass i sommermånedene.
Hukodden er en populær badeplass i sommermånedene.

Tiltak

Kommunikasjon/Pressekontakt Anette Alexandra Day forteller at etter samtale med bydelsoverlegen Neelam Sarwar Anjum i bydel Frogner, skal bydelen følge og gjennomføre klare tiltak og punkter som er satt opp grunnet korona-viruset. Dette for å forhindre smittefare.

- Bydelen vil følge regjeringens plan om nedtrapping av tiltak og følge til enhver tid gjeldende faglige anbefalinger.

- Avstands- og hygienekrav skal følges. Dersom ikke nærmere retningslinjer blir gitt for stranden, skal anbefalingene og retningslinjene for parker følges opp på Huk, dvs. begrensningen for arrangementer på 50 personer vil ikke gjelde antall besøkende i parken, men vil gjelde arrangementer som gjennomføres i parkene (konserter, forestillinger osv.).

- Avstandskravene vil gjelde mellom enkeltbesøkende og familiegrupper. Det settes opp plakater.

- Regjeringen har en intensjon om å åpne badeland og svømmehaller generelt for publikum 15.juni, forutsatt at helsemyndighetene i samarbeid med bransjen har kommet frem til forsvarlige smitteverntiltak. Vi vil følge tett regjeringens arbeid og utvikling av nye veileder/ forsvarlige smitteverntiltak.

Utsikten fra Hukodden på Bygdøy.
Utsikten fra Hukodden på Bygdøy.

Men bading på Huk skal trolig gå helt greit, så lenge man følger godt med på informasjonen som kommer. Badeferien på Huk blir i hvert fall en mulighet, så lenge værgudene tillater det.