Telefonkiosken er byttet ut med Lesekiosken.

Du trenger ikke å dra på biblioteket for å låne bøker

I dag står det igjen 100 telefonkiosker i Norge, og på Akershuskaia står en av dem, men det er ikke en vanlig telefonkiosk på innsiden.

Publisert

Lesekiosken er tilgjengelig for alle som ønsker å låne bøker. Du kan hente deg en bok eller flere, og legge igjen bøker du selv har lest ferdig.

De er et nasjonalt litteraturformidlingsprosjekt i regi av foreningen !Les, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Telefonkioskene er blitt pusset opp og innredet med bokhyller og akrylplate som beskyttelse for bøkene i vær og vind.

– En viktig grunntanke bak Lesekiosk, er å knytte faddere til alle Lesekioskene, primært folkebibliotek. Dette er for å sikre at de blir tatt vare på, ifølge Foreningen Les.

Helt siden koronapandemien traff Norge, har biblioteket gått fra åpent til lukket flere ganger enn vi kan telle på hendene. Disse Lesekioskene kan tas i bruk hvor ditt nærmeste bibliotek er stengt.

Her er en liste over Lesekiosker i Oslo og rundt om i Norge.

Telefonkiosken står på Akershuskaia i Oslo, og er en av de 100 verna røde telefonkioskene. Dette er av den eldste typen som ble plassert i 1933. Foto: Benedicte Wang.
Telefonkioskene er stappfulle med bøker. Foto: Benedicte Wang.
Her kan du i tillegg lese gratis aviser. Foto: Benedicte Wang.
Du kan ta med bøker hjem, eller sette deg ned på brygga og lese med en fin utsikt. Foto: Benedicte Wang.
Kun 10 minutter gåavstand ligger enda en Telefonkiosk. Her kom en dame like før meg og forsynte seg med bøker. Foto: Benedicte Wang.
Powered by Labrador CMS