MØRKT: Lyktestolpene blir slått på i Sofienbergparken når det blir mørkt om kvelden.
MØRKT: Lyktestolpene blir slått på i Sofienbergparken når det blir mørkt om kvelden.

Sofienbergparken får bedre belysning

Venstre ønsker bedre lys langs gangstiene i Sofienbergparken, og sa fra om dette i mars. Nå skal det endelig skje.

Publisert

Belysningen i parken ble tatt opp på et møte i Grünerløkka oppvekst-, miljø- og kulturkomite. Venstre-politiker Anita Wold var til stede på møtet, og forteller at flere har sagt at de ønsker bedre belysning der, blant annet barn.

– Det har kommet frem at barna også vil ha mer lys. Andre har også påpekt at parken fremstår litt mørk, sier hun.

Lysene skal oppgraderes

GLADNYHET: Anita Wold er glad for at Bymiljøetaten skal gi bedre belysning i Sofienbergparken.
GLADNYHET: Anita Wold er glad for at Bymiljøetaten skal gi bedre belysning i Sofienbergparken.

I protokollen fra møtet sa Venstre at bydelen er bekymret for at det foregår uønskede aktiviteter i parken.

– Hva slags aktiviteter er det snakk om?

– Generelt er man bekymret for narkotikasalg, men jeg har ikke oversikt over akkurat hva hendelsene går ut på.

Wold oppfatter det som at det har vært et behov for forbedring i over lengre tid, og at temaet har blitt tatt opp tidligere.

– Bymiljøetaten har gjort noe med lysene, men det har kanskje ikke tilfredsstilt behovet helt, forteller hun.

Hun sier at det først og fremst trengs bedre lys i de mørke årstidene, men synes det er fint at man har det om sommeren også.

Grünerløkka oppvekst-, miljø- og kulturkomite skal ha møte 2. juni, og har lagt ut et informasjonsdokument om saker som skal tas opp. Der står det at Bymiljøetaten nå kommer til å oppgradere lysene, noe Wold er fornøyd med.

– Hva tenker du at en bedring vil føre til?

– Det er jo at folk føler seg sikrere til å krysse parken, fordi den ofte brukes som en gjennomfartsåre fra Rodeløkka og ned gjennom byen.

Kun lys langs veien

Sarah Marie Brennsæter bor i nærheten av Sofienbergparken og går ofte gjennom parken på kveldstid. Hun synes belysningen fungerer godt på stiene og har ikke et problem med det.

– Det eneste kjipe er at det kun er lys på selve gangstien, og ikke rundt omkring i parken. Parken er veldig stor, så man ser jo ingenting annet enn akkurat det som foregår på stien. Det kan oppleves litt ekkelt, forteller hun.

Brennsæter synes det kan være ubehagelig å krysse parken om kvelden til tider, og sier det er på grunn av at det kun er gangveien som er belyst.

– Man vet jo aldri hva som lusker rundt, og dessuten har jeg hørt en del ubehagelige historier om parkene før. Det er imidlertid bedre å gå der om sommeren, når flere mennesker samlet er ute til sent på kveld.

Videre opplever hun opplysningen som mer svekket på høsten og vinteren fordi det er mørkere enn om sommeren.

– Jeg tror det ville føles tryggere å gå der, samt hyggeligere i det mørkere halvåret, dersom det hadde vært lys spredt sporadisk utover parkområdet.

Hun sier at hun har hørt ubehagelige historier om basketak, voldsepisoder og andre ekle hendelser i parkene, men at det ikke bare gjelder for Sofienbergparken. Hun vet heller ikke om disse episodene skyldes av lysmangelen, men tror at det hadde vært en høyere terskel for hva man gjør der om natten hvis det hadde vært en lysere park.