INSPIRASJON: Laila Mosa forteller at hun designerklær inspirert av arkitektur og andre ting.

Designerklær inspirert av arkitektur - særlig fra trefoldighetskirken

Den 24 år gamle motedesigneren Laila Mosa blir inspirert av arkitekturen og andre ting i sine designer. Særlig fra trefoldighetskirken som har en kuppel som ikke mange kirker har, her i Norge.

Publisert Sist oppdatert

— Stilen av trefoldighetskirken som har en form som en bue minner meg om arkitekturer i Midtøsten. Det kom flere ideer i hodet mitt med en gang jeg så kirken, forteller hun.

Trefoldighetskirken er en sentral storbykirke på Hammersborg i bydel St. Hanshaugen.

Trefoldighetskirken i nygotisk stil som ble innviet i 1858 og regnes som et av hovedstadens vakreste kirkebygg. Fasadene er av rødt tegl, og kirken har en stor sentralkuppel.

Mosa har lært på skolen at det finnes mange metoder man kan bruke for å få skisser og flatt tegninger, som kan bli en kolleksjon til slutt.

— Noen av de metodene er erase, collage, søkevindu, 3D og flere andre ting. Jeg bruker mest 3D og collage metoder, siden jeg elsker store volumer, spissete kanter og vinkler, sier hun.

— Denne gangen brukte jeg collage metoden, der klippet jeg noen deler av kirkens bilder på Photoshop, deretter tegnet jeg over de delene på flere forskjellige måter og vinkler. Til slutt fikk jeg mange skisser, forteller Mosa.

Inspirasjon

Mosa er veldig interessert i å mikse gamle og moderne stiler.

Her kan hun velge de beste designene som kan være et plagg av kolleksjonen.

— Jeg liker å bruke linjer og former av gamle kirkes arkitektur eller andre bygninger, og mikse de med dagens trender og stil. Slik får jeg store volumer og spisse kanter, sier hun.

Laila utdannet seg klesdesigner ved ESMOD, og nå er hun klar for å leve av sin lidenskap.

— Jeg ser de volumene i plaggene jeg lager som en signatur av mitt merke i fremtiden. Jeg håper at jeg blir kjent lik andre klesdesignere som er kjente av spesielle detaljer de har i deres klær, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS