INFINITY ARENA: Strømsgodset møtte Vålerenga på hjemmebane.

Vålerenga-
Strømsgodset (2-0)

Vålerenga fikk sin fjerde strake seier på rad og tar med seg 3 poeng videre. Strømsgodset fortsetter kampen nederst i eliteserien.

Publisert Sist oppdatert

Da var det endelig klart for fotballens nasjonaldag, 16 mai. Drammenserne møtte Vålerenga på hjemmebane, men ble sendt tomhendte hjem igjen.

Trøblete oppladning

Strømsgodset hadde i forkant av kampen et trenerbytte, da deres tidligere trener Bjørn Petter Ingebretsen måtte trekke seg på grunn av helsemessige årsaker. Assistent-trener Håkon Wibe-Lund, ledet kveldens kamp i påvente av ny trener.

Rundspilte

Vålerenga var nådeløse og viste gode takter fra start. De hadde flere sjanser - men det var ikke før i det 25. minutt at Aron Dønnum satte ballen i mål. Seieren ble sikret da Herolind Shala la på til 2 – 0 tjue minutter ut i annen omgang.

Allerede 16 minutter inn i kampen fikk Vålerenga spiller Fitim Azemi sin sjanse, men ble stanset av Godset- keeper Viljar Myhre.

3 minutter før pause hadde hjemmelaget sin tredje store sjanse, men ble avverget på mesterlig vis av Strømsgodset. Strømsgodset fikk sin første ordentlig mulighet på mål under overtid i første omgang, men avslutningen til Mustafa Abdellaoues holdt ikke denne gang.

Nydelig angrep

Til tilskuernes store jubel, fortsatte Vålerenga sitt gode spill etter pause. Snaue 5 minutter ut i andre omgang var Vålerenga nær en scoring til. Azemi fikk sin andre mulighet for kvelden og var nær å sette ballen i mål på en retur.

Oppgjøret ble avgjort da Bård Finnes forsøk på mål gikk i stolpen og Shala sørget for returen i mål, 2-0.

Offensivt forsvar

– Vi var flinke med ballen og samarbeidet godt på offside. Vi har jobbet mye med avverging og det å holde hodet kaldt.

For det har vært et problem tidligere?

– Altså kampen er ikke vunnet før dommeren blåser, før kan vi ha vist tendenser der vi har har tatt det litt for gitt. Heldigvis fikk vi en fabelaktig stemning fra klanen i dag og jeg glad vi fikk gitt dem en seier til, legger Markus Nakkim til.

”Klanen er den uavhengige supporter foreningen til Vålerengens Idrettsforening. Klanen er mest kjent for å følge fotballaget, men følger også på kampene til Vålerenga Ishockey og de andre idrettene i VIF.” Heter det på klanens hjemmeside.

– Det skulle bare mangle, når de gir oss et show som det. Dette er Vålerenga på noe av sitt aller beste i år, sier supporter og medlem av klanen, Tommy Westad.

Medaljekandidat

Vålerenga rykker med dette opp til en 3 plass på tabellen, bare 2 poeng bak serieleder Molde. Odd har like mange poeng som serielederen, men en kamp mindre spilt.

Eurosport-ekspert, Joachim Johnsen, sier etter kveldens kamp at han er sikker på at laget fra Oslos Øst vil være en klar medaljekandidat for 2019. Vålerenga spiller sin neste kamp 25 mai, denne gang mot Lillestrøm.

Strømsgodset kan allerede vise bedre takter førstkommende lørdag når de får Tromsø på besøk.

**Vålerenga Fotball er en klubb opprinnelig fra strøket Vålerenga, i Gamle Oslo. De har vunnet hele fem seriemesterskap og fire cupmesterskap. De er nå under ledelsen av hovedtrener Ronny Deila.

***Vålerenga ligger per dags dato på en fjerde plass i eliteserien 2019 (03.06.19).