USIKKERHET: Peer Osmundsvaag hadde håpet på at de kunne holde «PiPfest» i Sofienbergparken i år også.

Ingen «Piknik i Parken»-fest i år

Den årlige musikkfestivalen «Piknik i Parken» i Sofienbergparken er avlyst på grunn av koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

Arrangøren Peer Osmundsvaag synes det er trist at de nå må kansellere.

– Vi er like berørt av dette som resten av nasjonen. Det siste man kan gjøre etter å ha investert så mye tid, krefter og penger som en nasjon til å komme gjennom dette, er å samle store folkemengder.

NYTT STED: Festivalen flyttet til Sofienbergparken i 2019. Det ble tidligere avholdt i Frognerparken.

Arrangementet, som også kalles «PiPfest», blir holdt i Sofienbergparken i juni hver sommer og varer i tre dager. I år skulle den egentlig gått av stabelen 11.-13. juni. I løpet av dagene holder flere artister konserter, og det er mulig å kjøpe mat og drikke fra bodene. I tillegg til musikalske aktiviteter er det mange kurs og annet å gjøre også.

«Piknik i Parken» har tidligere vært i Frognerparken, men flyttet til Grünerløkka i 2019. Både norske og internasjonale artister og band har opptrådt på arrangementet tidligere, blant annet The 1975, James Blake og Amanda Delara.

Flytter festivalen til neste år

Osmundsvaag forteller om usikkerheten rundt gjennomføringen av festivalen.

– Jeg trodde og håpet inni meg at når vi kommer til 1. juni, får vi grønt lys og at vi da kan kjøre på.

– Hva taper dere egentlig på at det avlyses?

– Det er umulig å si. Vi har jo masse lønninger som fortsatt betales. Det er mange kostnader som vi prøver å flytte til neste år, men det er egentlig for tidlig å si noe om det.

De valgte å flytte årets arrangement til neste år istedenfor å ha den på et annet tidspunkt. Osmundsvaag begrunner dette med å si at hvis de skulle utsette, ville de begynt å konkurrere med Øyafestivalen og andre etablerte festivaler som holdes senere.

– Men kunne dere satt opp en online konsert eller noe annet alternativt?

– Det skal vi faktisk gjøre, men det er enda hemmelig. Vi skal gjøre det på den dagen «PiP» egentlig skulle vært, avslører han.

Til neste år planlegger de å også gjøre noen små forandringer fra hvordan det har vært tidligere.

– Jeg synes området fungerte ekstremt bra, så vi skal selvfølgelig forbedre det som var og komme med noen småjusteringer. I det hele var vi veldig fornøyd med hvordan ting var. Det blir flere matboder, litt flere butikker, litt mer ikke-musikalske aktiviteter også skal kirken brukes som ny scene, forklarer han.

Intimt og lite

GLEDET SEG: Ida Sofie Flood så frem til å ta turen innom arrangementet, men kan ikke det nå lenger.

Ida Sofie Flood er en av de besøkende som egentlig skulle vært der i år, og synes det er veldig trist at det avlyses. Hun dro dit for første gang i fjor og var der alle dagene. Videre forteller hun at hun velger å dra på «Piknik i Parken» på grunn av artistene og bandene, og fordi den blir holdt på et sentralt sted.

– Det holdes også på en tid før man reiser bort i sommerferien, legger Flood til.

Hun kommenterer også hva hun liker med musikkarrangementet.

– Jeg liker at det egentlig ikke er så veldig store scener der, i forhold til veldig mange andre festivaler. Det er litt mer intimt og lite der, og det synes jeg er fint.

Flood tenker å komme neste år istedenfor, og velger å beholde billettene istedenfor å refundere dem.

– Jeg tenker å beholde dem fordi da støtter jeg dem økonomisk, svarer hun.

Powered by Labrador CMS