TAR HÅND OM HVERANDRE: Det Norsk Spirituelle Trossamfunnet ble grunnlagt i 2007, og har på landsbasis litt over tusen medlemmer i sju forskjellige fylker i Norge.

Bruker healing mot angst og depresjon

Hos det Norsk Spirituelle Trossamfunnet (NST) kan de som ønsker, komme å delta i diverse åndelige møter eller healingkvelder. Mange kommer hit for å hanskes med blant annet angst og depresjon.

Publisert Sist oppdatert

André Kirsebom er spirituell prest i NST og forteller at folk ikke kommer primært fordi de har psykiske problemer, men at rundt halvparten som ønsker healing har forskjellige psykiske utfordringer.

På de åndelige møtene holder et medium en seanse, hvor du har mulighet til komme i kontakt med dine bortkomne. Dette kan være en forløsende faktor til helbredelse.

– Vi får alltid resultater, og vet at det varer for noen, men det er avhengig av etterarbeid. Noen ganger får vi ulike resultater, og det varierer på hvilke problemer og sykdommer det gjelder, forteller Kirsebom.

DET SPIRITUELLE HJEM: NST er en del av Norsk Spiritualistiske Forening sammen med Healerforbundet og Mediumforbundet.

Åndeverdenen sladrer

Kirsebom mener det er individuelt om det er bedre å gå den tradisjonelle veien gjennom en psykolog. Mange av hans klienter sier de har fått bedre hjelp hos ham.

– Årsaken til er at jeg kan vite umiddelbart hva som trigger dem, er fordi åndeverdenen sladrer. De ser hva som er feil, og derfor kan jeg stille bedre spørsmål. Men det er hipp som happ. Man må gå dit man føler man får best hjelp, råder Kirsebom.

HEALINGSIRKEL: En gang i uken arrangeres en healingsirkel, hvor sertifiserte healere kan trene på diverse former for healing. Samtidig deler de kunnskap og erfaringer innenfor klarsyn og mediumskap.

Tevje Akerø jobber som sosialrådgiver på Høyskolen Kristiania. Han mener at det i de fleste tilfeller er uklokt å ikke oppsøke profesjonell hjelp. De som oppsøker alternative former for hjelp har gjerne forsøkt det meste først, uten betydelig bedring.

– Religion, uansett hvilken, har noe for seg i menneskers liv. Det er ikke så vesentlig hvor folk får hjelp, så lenge deres opplevelse er bedring, om det så måtte være gjennom det overnaturlige, sier Akerø.

Flest kvinner

Rundt tre fjerdedeler av de som oppsøker healing er kvinner. Dette mener Kirsebom skyldes at menn i Norge er redde for å miste ansikt. Den samme trosretningen har eksistert i England i over hundre år og der er langt flere menn involvert.

– Menn synes det vi driver med høres rart ut. Vi har en mannskultur, hvor menn skal være menn, og det åndelige er ikke veldig mandig, sier Kirsebom.

Powered by Labrador CMS