Ungdoms-OL 2016
Sport

Frivillige får ungdoms-OL til å gå rundt

OSLO: Ungdoms-OL arrangeres i Lillehammer fra 12-21 februar i år. De olympiske lekene er det største idrettsarrangementet i Norge siden OL i Lillehammer i 1994.

  • Tekst: 289216
  • Foto: Cathrine Dokken

Det skal i løpet av ti dager være 1100 utøvere og omlag 12 000 gjester i Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Øyer og Oslo. Det betyr at de frivillige som stiller opp under ungdoms-OLs oppgaver vil være å få arrangementet til å gå rundt på best måte. Under ungdoms-OL vil det være 3000 frivillige som vil ha ulike oppgaver under de to ukene arrangementet foregår.

7000 søkere
Pål Gordon Nilsen er kommunikasjons ansvarlig for ungdoms-OL. Han forteller at de aldri hadde fått til et ungdoms-OL uten hjelp fra frivillige.

–Det er en absolutt nødvendighet med hjelp fra frivillige, sier han.

Videre forteller han at tanken bak også er å få frem en ny generasjon med vilje til å drive dugnad.

–Vi hadde 7000 søkere fra flere forskjellige nasjoner som ønsket å jobbe som frivillige, hvorav halvparten er under 30 år. Vi ønsket ungdommer til å jobbe frivillig under ungdoms-OL, og sa det kanskje litt for høyt i begynnelsen, men ga beskjed etterhvert at vi ønsket frivillige i alle aldre, påpeker han.

Han forteller at det hele begynte for cirka tre år siden og at de på den tiden var fem stykker, og i dag er det 140 stykker som jobber med ungdoms-OL på fulltid.

–Vi ser frem til å ta i mot hele verden og vise IOC, sponsorer og alle hva vi har lagd. Vi ønsker å sette standarden for mesterskap fremover, sier han.

–Det ligger utrolig mye hardt arbeid bak arrangementet, det er mye å ta hensyn til. Dette er det største og mest kompliserte idrettsarrangementet i Norge siden OL i Lillehammer i 1994, alt skal være planlagt i den miste detalj. Vi hadde helt klart ikke fått det til uten hjelp fra alle de frivillige, avslutter han.

IMG_4573

HOPPBAKKEN: Hoppanlegget i Lillehammer er klart for ungdoms-OL

 

Ser frem til å jobbe som frivillige

Sissel Hårstad studerer til vanlig på høgskolen i Lillehammer, og ønsket å jobbe som frivillig under ungdoms-OL mest for opplevelsen sin skyld.

–Jeg valgte å jobbe som frivillig for jeg ser på det som en god mulighet til å oppleve noe nytt og ser på det som en spennende opplevelse. Samtidig hadde jeg lyst til å ha det på CV ´n under frivillig arbeid, forteller Sissel Hårstad.

Under arrangementet skal hun jobbe som NOC assistent, hun skal da bistå deltakende nasjoner med ulike oppgaver.

–Jeg gleder meg til erfaringen ved å jobbe som frivillig på et slik arrangement, samtidig som jeg også er spent på både opplevelsen og møte mennesker fra så mange ulike nasjoner, sier hun videre. Hun påpeker også viktigheten med at frivillige stiller opp.

–For å holde slike arrangement er man avhengig av at frivillige stiller opp, sier hun.

Hanna Hopfgarten skal også jobbe som frivillig under ungdoms-OL. Hun skal hjelpe til med løypene og passe på at alt er i orden med det, ta tiden på ulike grener og passe på at alt går som det skal mellom start og slutt.

–Jeg ønsket å jobbe som frivillig under ungdoms-OL for jeg tenkte det kom til å bli en morsom opplevelse, samtidig som det er viktig å stille opp på slike arrangementer, sier Hanna. Hun forteller også at hun gleder seg til å jobbe som frivillig under ungdoms-OL, men at hun gleder seg minst like mye til å se på de ulike grenen og utøverne.

–Det blir gøy å se hvor flinke ungdommene er i sin idrett, sier hun.

Torch Tour - Lillehammer 2016

FRIVILLIGE: De frivillige stiller opp i snøværet og serverer pølser FOTO: Cathrine Dokken

Frivillige får ungdoms-OL til å gå rundt

Mest lest

To Top