Uncategorized

Moss Fotballklubb signerer lokalt talent

På gutterommet: En blid Henrik Stokkebø holder kontrakten i hendene.

På gutterommet: En blid Henrik Stokkebø holder kontrakten i hendene.

1995-årgang Henrik Andreas Stokkebø har nettopp signert sin første seniorkontrakt med Moss Fotballklubb. Etter flere gode prestasjoner over tid har den talentfulle 20-åringen fått lønn for strevet.

  • Tekst og foto: 289198

– Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg er veldig glad for at A-lagskontrakten med Moss har blitt en realitet, sier unggutten.

I mange år var Moss fotballklubb i toppen av norsk fotball. De siste årene har Moss vært mer kjent for pølse i vaffel, enn for et godt fotballag. De tar i år fatt på den sjette strake sesongen i 2. divisjon, men Stokkebø legger ikke skjul på hvor mye dette betyr for han.

– Det er ikke alle som får muligheten til å spille for klubben man fulgte som liten. Det betyr nok mer for meg enn for mange andre, da jeg er oppvokst i byen og kommer fra en familie der MFK står hjertet nært, poengterer Stokkebø.

Vil bidra
Stokkebø luftet tankene om hvor godt det føles å endelig kunne hamle opp med de store gutta.

– Da jeg var liten gutt stod jeg alltid på Melløs. Det føles godt å endelig kunne bidra på banen. Det beste med å ha signert denne kontrakten er at jeg nå for alvor kan kjempe om plassene, sier den ferske A-lagsspilleren.

Unggutten forteller at målet for denne sesongen er å spille så mye som mulig, og at han vil sørge for å bidra det han kan.

– Jeg er en målrettet person og vil kjempe hardt. På grunn av klubbens ambisjoner om opprykk vil det være vanskeligere å spille seg inn på laget, men jeg er klar for oppgaven, presiserer mossingen.

Hardt arbeid
Moss Fotballklubb har i mange år vært flinke til å utvikle spillere fra egne rekker. Stokkebø føyer seg nå inn i rekken av lokale talenter som får sjansen på A-lagsnivå. Tilliten er noe han verdsetter høyt.

– Dette er et tydelig tegn på at Moss FK vil bygge et slagkraftig mannskap på sikt. Jeg er sikker i min sak når jeg sier at MFK er på vei i riktig retning, sier en optimistisk Stokkebø.

Han la ikke skjul på at det er hardt arbeid i bunn som har gitt han denne muligheten.

– Hvis man vil nok, er det mulig. Det handler om å holde seg seriøs, jobbe kontinuerlig og ikke gi opp når det bikker imot. Gode holdninger er alfa omega om man skal lykkes, forteller den tidligere MFK-junioren.

Godt forbilde
Stokkebø har vært kaptein for alle lagene han har spilt for i Moss Fotballklubb. Han ønsker å være et godt forbilde, samt én de yngre kan lære fra. Unggutten har lang fartstid i Moss, og vil mer enn gjerne dele sine erfaringer.

e027a452-9a89-4aaf-8c38-cbb67701c2fa

Stolt: Henrik viser frem klubbfargene.

– Jeg har vært i denne klubben lenge og jeg kjenner klubben godt. Dermed vil jeg være lett å prate med, poengterer Stokkebø.

Unge talenter har de siste årene fluktet ut av byen, istedenfor å satse på A-lagsspill i MFK. Stokkebø har alltid vært klar på hva han vil.

– For meg har A-laget til Moss vært målet. Jeg er en ekte mossegutt, sier en stolt nysignering.

Gode forutsetninger
Ørjan Christiansen, hovedtrener i Moss Fotballklubb sier det er utelukkende positivt at de har signert en spiller fra egne rekker. Videre forteller han at det er et veldig godt signal for klubben, og for de andre unge spillerne som ser at det er muligheter.

– Det har ikke vært mange fra egne rekker de siste årene, dette viser at Moss har talenter som kan nå helt opp, uttaler hovedtreneren.

Christiansen sier klubben har en klar målsetting om å produsere flest mulig spillere fra egen stall. For å oppnå dette kreves det kvalitetsarbeid over tid og trenerkompetanse i yngre rekker.

– Vi jobber mot å få enda flere unggutter opp på A-laget. Stokkebø er et glimrende eksempel, sier Christiansen.

Han benyttet også anledningen til å rose den nysignerte 20-åringen.

– Hans største egenskaper er at han er lærevillig og ivrig. På banen er han en spiller som spiller med hjertet utenfor drakta, en typisk kriger, presiserer mossetreneren.

Han la ikke skjul på at talentet kan nå langt, hvis han legger ned mye arbeid og trening.

– Selv om han enda har mye å lære, ligger forutsetningene der. Hvis han fortsetter utviklingen kan han spille norsk toppfotball om noen år, skryter Christiansen.

Ung og fremadstormende
Fredrik Scheinert, sportslig leder i MFK er av den oppfatning at Stokkebø har det som skal til for å utvikle seg riktig, og det er en av grunnene til at han har blitt tilbudt kontrakt med A-laget.

– Han er ung og fremadstormende, og vi ønsker at lokale gutter skal lykkes, sier Scheinert.

Troen på unggutten er stor og den sportslige lederen legger ikke skjul på at Stokkebø er kapabel til å spille 2. divisjon.

– Han stiller likt med alle andre. Det er ingenting i veien for at han skal kunne spille mye denne sesongen, forteller Scheinert.

Scheinert legger til at det jobbes godt i klubbens aldersbestemte lag.

– De som presterer bra vil få sjansen til å vise seg frem uavhengig av alder. Er du god nok, er du gammel nok, avrunder sportslig leder i Moss Fotballklubb.

Mest lest

To Top