Uncategorized

OL-ilden i Trondheim

OL-ilden blir tent

12 februar er det Ungdoms-OL og i den forbindelse er OL-ilden på norgesturné. Tirsdag morgen kom den til Trondheim og Strinda videregående skole, hvor folk ventet spent mens ilden ble tent.

  • Tekst og bilde: Helene Vego

Mens snøen dalte ned startet utendørsmarkeringen av Ungdoms-OL i Trondheim. Konferansier og tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft ønsket alle velkommen. Han kunne fortelle at han hadde gledet seg til Trondheimsbesøket.

– Dere har så mange talenter her i Trondheim. Altså hadde OL blitt arrangert her isteden for Lillehammer, så kunne jo alle utøverne bare bodd hjemme, siden alle er jo fra Trøndelag uansett, spøkte han fra scenen.

OL på Lillehammer
12 februar går Ungdoms-OL av stabelen i Lillehammer. I den forbindelse er det nå en fakkelturné som går over hele landet, for å hylle landets unge ildsjeler i idretten. Endelig hadde fakkelen tatt turen til Trondheim og det var mange som hadde tatt turen opp på Strinda videregående skole for å få med seg markeringen.

Fjørtoft kunne også fortelle at fakkelen allerede hadde vært på en omfattende reise, som startet i Hellas og som skulle innom 19 fylker før den ender opp i Lillehammer 12 februar.

OL-ilden i Trondheim

Fakkelstafett: Tirsdag morgen ble OL-ilden tent.

Ild-sjel tenner OL-ilden
Fakkelstafetten ble utført av unge idrettstalenter fra diverse idrettsklubber her i Trøndelag. Siste ”etappe” ble gjort av Magnus Rodahl, som var Trondheims kandidat til ”Årets ildsjel”, en pris som ble delt ut på Idrettsgallaen tidligere i år. Sammen med andre ildsjeler fra landet skal han bære fakkelen på Lillehammer om 23 dager. Som avslutting på fakkelstafetten, kom Rodahl opp på scenen og OL-ilden ble tent.

Har du noen hjertesaker, eller noen saker du brenne veldig for i idretten, ble det spurt fra arrangøren.

– Ja, det er det at alle skal ha det gøy med det de driver med og ikke nødvendigvis være redd for å prøve noe nytt. Når ting er godt tilrettelagt så har folk det gjerne moro med det de driver med.

Rodahl spiller volleyball for NTNUI i Trondheim, hvor han også studerer. Han syns det er stor stas å ha blitt valgt ut som en av årets ildsjeler.

– Jeg syns det er utrolig moro, rett og slett. Jeg er veldig stolt av å få lov til å gjøre dette. Jeg var ikke veldig gammel når det var OL i 94 så å få være der nå og oppleve dette blir utrolig stort.

– Frivillig arbeid er viktig
Kulturminister Linda Hofstad Helleland, skal sammen med 3000 frivillig, jobbe under Ungdoms-OL. Kulturminister, som selv er fra Klæbu, var også tilstede under markeringen i Trondheim. Hun fortalte at hun selv hadde vært frivillig fra hun var ung, og snakket om hvor viktig det er å bidra til gode lokalsamfunn.

– Det er ikke bare karakterer som betyr noe når man skal søke på jobb. Jeg tror at når arbeidsgivere sjekker CV-en deres vil de etterspør om dere har bidratt til frivilligheten. For det sier noe om dere som mennesker. At dere ønsker å bruke noe av deres tid og resurser på å hjelpe andre, og til å bidra til at samfunnet vårt blir bedre. Så det oppfordrer jeg alle til.

– Norge er avhengige av frivillige, la Jan Åge Fjørtoft til.

Kulturminister tilstedet

Kulturminister Linda Hofstad Helleland og Jan Åge Fjørtoft.

OL-ilden på tur
Etter markeringen på Strinda skole, gikk turen videre til Spektrum der flere arrangementer var planlagt, blant annet basistrening med Kjetil Andre Aamodt. Dagen ble avsluttet med fakkeltur opp Våttakammen i Bymarka.

Mest lest

To Top