Heist
Uncategorized

Nytt underholdningstilbud

Etter en tur på Escape Room i Florida var Jan Torstein Orvidth(t.h) fast bestemt på å bringe konseptet til Norge.

Tekst og bilde: Chris Gjertsen

Escape Room begynte originalt som et dataspill, og ble fort populært. Når det ble tilgjengelig på app blomstret det og ble populært selv hos andre enn det originale publikummet. Orvidth og broren, Jøran Magne Sættem, ville gi tilbudet til folk i Trondheim. Men, da Ovidth kom hjem fra reisen ble ideen satt på vent.

– Vi så at det alt hadde kommet til Oslo og Bergen, så det var en liten nedtur. Det store hadde vært å være først ute med å ta det til Norge. Men det fantes ikke i Trøndelag fra før, så jeg fikk med med min bror og vi satte i gang.

Brødrene fant ut at de skulle starte opp sin egen bedrift, og skaffe et lokale. Samtidig med dette startet smått planleggingen av deres egne to rom.

– Både min bror og jeg jobber fulltidsstillinger på siden, så for oss har det nesten vært 200% stilling, flirer Ovidth.

Gode tilbakemeldinger

På både deres egen Facebook side og Tripadvisor har Escape Reality Trondheim fått utelukkende god kritikk og nærmest full pott på alle anmeldelser.

– Grunnen er at vi har fokusert mye på å få rommene autentiske. Jeg har vært på noen rom selv hvor veggene er hvite og tomme, med litt møbler hulter til bulter. Vi prøver veldig hardt å få kundene til å leve seg inn i storyen vår, med rekvisitter, lyder og til og med videoer, forteller Ovidth.

Han forteller videre at det handler om en lengre prosess for å få en naturlig flyt i rommet. I begynnelsen leide de inn konsulenter fra Escape Room i Bergen som hjalp dem med å unngå å gå i de vanlige fellene når de skulle lage rommet og oppgavene.

– Det er lett å bli drevet med og hive inn masse ting som gjør det enda bedre, men da er det fort å mislede kundene. De kan fort tenke at en gjenstand har noe å gjøre med en oppgave når den egentlig ikke har det, informerer han.

Vil holde seg aktuelle

Ovidth forteller at de har sammenliknet seg selv med Bergen, og har kommet fram til at rommene vil holde seg aktuelle opptil ett år før de må forandre temaet, og skaffe en ny story til rommet. Planlegging for de nye rommene er alt i gang, og det kommer fram at de har startet et samarbeid med Vitensenteret. Herifra skal det komme nye hjelpemidler for å gjøre oppgavene mer spennende.

– En konsekvens når man bruker så mye ressurser som vi har gjort på å få rommene visuelt autentiske er at man låser seg litt til det ene temaet. Så det gjør at vi er redde for å forandre oss altfor mye, påpeker brødrene.

Bredt spekter

Ovidth uttrykker at han er svært fornøyd med deltakelsen Trondheim, og forteller at de har hatt kunder i alle aldre. Det store studentmiljøet vises mest igjen, men vennegjenger, kjærestepar og bedrifter kommer også.

– Vi har hatt flere store aktører på besøk for teambuilding og det er flere på tur, smiler han.

Veldig imponert

 Thomas Stigum er student i Trondheim, og har prøvd Escape Reality for første gang.

– Jeg var veldig imponert! Jeg var skeptisk til å begynne med, og forstod ikke så mye av hva som foregikk. Men, plutselig før jeg visste ordet av det var jeg helt inni spillet og engasjert, seier Stigum.

Han forteller at han var der med et par venner, og at han planlegger å komme tilbake for å gjennomføre det neste rommet.

– Det kan hende jeg tar med en ekstra venn neste gang, og at jeg kanskje tar imot hjelpemidler. Noen av oppgavene var kjempevanskelige og med tidspress i tillegg blir man så engasjert i spillet. Man stresser nesten som om det faktisk står på liv og død, men heldigvis beholdt vi fatningen lenge nok til å ikke skade hverandre, forteller han.

Escape Room ble satt i virkelighet med fysiske rom først i USA før det spredde seg til Asia og Europa. Det har vist seg å være en voksende trend og blir stadig mer populært.

Nytt underholdningstilbud

Mest lest

To Top