IMG_1281

Åpningen på utstillingen ”Stakkars oss som bor i Oslo”, utstillingen holder åpent til 1.mars (gratis inngang) Foto: Kristine Larsen

 

OSLO: Utstillingen ”Stakkars oss som bor i Oslo” er i gang, utstillingen hyller Oslo på en ironisk måte for å vise at Oslo har mer å by på enn asfaltjungel.

Av: Kristine Larsen

«Så glad jeg er for at jeg slipper å bo der», sier de. Vi får stadig høre at Oslo er stygg – en asfaltjungel, en betongby. Skriver ”Stakkars oss” på sidene sine, http://stakkarsoss.no/om-oss/.

Hyllest av Oslo

”Stakkars oss” består av to innflyttende Oslo-jenter ved navn Aina Kristiansen og Hanna Norberg, sammen står de bak bloggen stakkarsoss.no og er frilansjournalister. Bloggen til Aina og Hanna baserer seg hovedsakelig på bilder som setter Oslo på spissen av alle dens fordommer men også viser Oslo fra sine beste sider både øst som vest.

– Det vi ønsker først og fremst ved ”Stakkars oss som bor i Oslo” utstillingen er å hylle og feire Oslo og alle de fine folkene som bidrar til bloggen vår hele tiden. I tillegg vil vi selvsagt at folk som besøker utstillingen skal få øynene enda mer opp for alt det fantastiske Oslo har å by på. Vi vil bidra til å gjøre folk nysgjerrige og til å øke stoltheten av byen vår enda mer, utrykker Kristiansen.

En ironisk hyllest til Oslo på vegene av all den negative holdningen mange har til byen som omtales som ”asfaljungel”. Foto: Eksamen

En ironisk hyllest til Oslo på vegene av all den negative holdningen mange har til byen som omtales som ”asfaljungel”. Foto: Kristine

Åpningssuksess

Før selve åpningen håpet Aina og Hanna på at det ville bli en hyggelig åpning av deres hyllest til Oslo, men det var utrolig vanskelig å se for seg hvor mange som ville komme å se da flere tusen har meldt seg på. 

– Vi var overveldet. 550 mennesker dukket opp på festen og det var omlag 700 mennesker innom utstillingen den første helgen, så vi er mildt sagt overveldet. Også av den enorme oppmerksomheten utstillingen fikk i media, sier Kristiansen.

Dagen før dagen skriver nettavisen at så godt som over 5.000 har meldt seg på til utstillingen, dette syntes jentene er vilt og mange takker Kristiansen og Norberg for Oslos bedre selvbilde.

– Vi har bare positive tilbakemeldinger å se tilbake til, og det går hovedsakelig på at folk takker oss for at vi forsvarer Oslo og viser fram byen fra en nye side. Det er også mange som har sagt at selve utstillingen er godt gjennomarbeidet, morsomt og smart, og det setter vi kjempestor pris på, sier Kristiansen.

Oslo mot røkla

IMG_1293 kopi

Line Søndergaard Rognmo(22) var en av de besøkende på utstillingen som falt i smak også for henne, på tross av at det var trangt om plassene med omlag 550 besøkende på åpningskvelden. Foto: Kristine Larsen

Av de ca. 550 personene som besøkte ”Stakkars oss som bor i Oslo” torsdag kveld 22.januar, var Line Sørgaard Rognmo(22) en av disse og er selv Osloborger.

– Det jeg fikk se ut fra utstillingen er hva andre mennesker likte ved Oslo, og det gav meg et litt nytt inntrykk av byen. Jeg syntes også det var stas å se at så mange møtte opp for å støtte «Oslo som lokalsamfunn», og gå litt i mot resten av Norge som mener vi i Oslo er idioter og ikke bryr oss om ting som blant annet samhold, forteller Line.

Kreativitet og trangt om plassene

Ustillingen var kreativt fremstilt og representerer Oslo på en veldig fin måte. Det er ikke noe problem å se at de som står bak utstillingen har ekte kjærlighet for Oslo. Mener Line.

– Det eneste jeg skulle ønske de hadde gjort litt annerledes, var at jeg syns de hadde pressa veldig mye inn på veldig liten plass. Mulig det er pga. at det var så mange mennesker der, men det kom veldig tydelig frem at logistikken ikke var gjennomtenkt i forhold til omfanget av utstillingen, ser Line.

En god bekreftelse

Gode bekreftelser på utstillingen har vært mange, Line legger heller ikke skjul på det positive.
– Et bedre bilde av Oslo fikk jeg for så vidt ikke, men jeg vil heller si at det bekrefter det gode inntrykket som jeg selv har av Oslo fra før av.

«Stakkars oss som bor i Oslo»

Mest lest

To Top