Nyheter

NYTT LETT MATKONSEPT I OSLO: – Vi bruker mer penger på sunn mat enn tidligere

OSLO: I oktober åpnet en ny lunsjbar i Oslos svar på Wall Street; Vika. Men besøkende på LETT viser seg å være langt fler enn bare menn i dress med dårlig tid.

Felles for disse er imidlertid smaken for lett og sunn mat – og kanskje viljen til å bruke noen ekstra kroner på en litt mer velsmakende lunsj. Noe som i økende grad gjelder nordmenn generelt, skal vi tro gründer og økonom Knut Andreas Berg:

– Nordmenn er mer opptatt av å spise sunt og bruker mer penger på dette enn noensinne.

Sultne på lunsj

Etter å ha fullført sin master i økonomi i utlandet, ble 25-åringen overrasket over at det ikke fantes flere, sunnere og raskere lunsjtilbud i Oslo, der både kjøpekraften er stor og menneskene opptatt av helse og kosthold. Det var da han fikk ideen.

Etter nærmere kalkulasjoner pitchet Knut Andreas ideen for vennen Sebastian, som hev seg på laget. Når undertegnede møter Knut Andreas på LETT en onsdags morgen, har teamet hans allerede servert mat til 150 stykker. Med øye for detaljer har gutta allerede klart å skape et hipt konsept, som tydeligvis treffer bredt; alt fra vår adelige Tone Damli til næringslivstoppene som jobber i nabolaget.

INNBYDENDE INNGANG MIDT I VIKA.

Innbydende inngang midt i Vika.

 

Lange forberedelser

Knut Andreas forteller at de to kameratene brukte lang tid på å sette seg inn i restaurantbransjen. De ønsket å bli kjent med driften, menneskene, råvarene og ikke minst menneskene som skulle hjelpe dem i ulike faser av utviklingen; alt fra designteamet til den lille bedriften som leverer kaldpresset juice tre dager i uken.

– Styrken vår ligger i vår bakgrunn. Vi har alltid vært interesserte i god mat, men vi er først og fremst økonomer, forteller 25-åringen.

En erfaren forretningspartner og rådgiver

Med på laget fikk guttene tungvekteren

Terje Berg, mannen bak Deli de Luca. Han er partner, men kanskje mest rådgiver. Det er unggutta som har med selve driften å gjøre. Etter at de har åpnet to nye butikker i Norge i løpet av 2015, vil guttene ta konseptet til utlandet og kanskje forsøke seg i både Stockholm og Helsinki.

Utfordrende for unge gründere

En undersøkelse gjort av DNB viser at 16% av Oslos befolkning over 18 ønsker å starte for seg selv.

Unge gründere kan få støtte og veiledning blant annet hos Innovasjon Norge, eller hos Næringsetaten i Oslo, som jevnlig har arrangementer rettet mot gründere. Men på spørsmål om LETT-gutta noengang mottok dette, er svaret blankt nei:

– Vi var ikke innovative nok, drev ikke med teknologi og er ikke en typisk bedrift som klarer seg i utlandet.

Fornøyde kunder

Det er imidlertid flere andre som setter stor på det LETT har å tilby. Julie Brundtland (22) studerer i nærheten og tar ofte turen innom i lunsjtidene:

– Det finnes en lignende salatbar i Prinsensgate, men jeg foretrekker LETT. Her kan i tillegg til å spise god, sunn mat – sitte og kose seg.

22-åringen påpeker at LETT tilbyr mer enn bare gode salater.

– Og alt er sunt!

 LETT KONSEPT

Gründer Knut Andreas understreker at det er her matkonseptets egentlige styrke ligger:

– Vi tilbyr sunnere, lettere produkter – både som smaker bedre og går raskere enn på Burger King over gata.

Gründer og undertegnede konkluderer i fellesskap om med dette i kombinasjon med en praktfull beliggenhet, er halve jobben gjort. Location, location, location. Og kvalitet!

To Top