Uncategorized

– Vi skal gruse Brann på stadion

I den kommende sesongen mangler bergensregionen et lag i Tippeligaen. Derimot får vi flere lokale oppgjør med tre lag i OBOS-ligaen.

Siri Åbø Wiersen (tekst)
Erik Madsen, Åsane Tidende (foto)

For første gang på 27 år skal Brann spille i 1. divisjon, eller OBOS-ligaen som det nå heter. Bergensklubben Åsane rykket nylig opp til samme divisjon, så sammen med «strilane» i Nest-Sotra er begge lagene klare for å krige mot storebror Brann.

Ambisiøse Nest-Sotra
Selv om Nest-Sotra-spiller Øystein Aksnes er tydelig på det at hele Bergen mest sannsynlig ønsker Brann opp igjen i Tippeligaen, er han ikke redd for å ha høye forhåpninger for sin egen del. Det til tross for at laget endte på en 12. plass i det som nå heter OBOS-ligaen i fjor.

– Å spille på stadion 16. mai har vi drømt om lenge, og vi vinner selvsagt. Vi skal gruse Brann på stadion. Til sesongslutt ender Nest øverst med Brann hakk i hel og Åsane bak der igjen.

Åsane-spiller Rune Gravdal, som for øvrig var med på opprykket til Åsane, har på andre siden ikke like høye ambisjoner. Åsane regjerte i 2. divisjon forrige sesong, og var syv poeng foran Egersund. Med en målforskjell på 70-27 er de veldig klare for OBOS-ligaen.

– Det optimale for bergensfotballen er at Brann rykker opp, og at Nest-Sotra og Åsane etablerer seg midt på tabellen. Det er ikke bra for Bergen som fotballby å ikke ha et tippeligalag, sier Gravdal.

Frykter nedrykk for Nest-Sotra og Åsane

Sportsblogger Eduardo Doddo Andersen er tydelig negativ til det lokale oppgjøret.

– At vi har tre lag skyldes jo også at vi ikke har et lag i eliteserien, og det er alt annet enn positivt. 16. mai-kampen vil bli en nedtur, sportslig som økonomisk.

Ifølge Doddo er Brann klubben med de største ressursene og de beste spillerne, og dermed favoritter til å vinne.

Større interesse rundt de små klubbene

Doddo tror ikke det faktum at tre lag fra regionen spiller i samme liga har noe å si for Bergen som fotballby. En større interesse og publikumsoppslutning rundt de små klubbene er trolig det eneste vi kommer til å legge merke til, meddeler han.

Vil noen supportere trekke seg fra stadion mot Åsane eller Nest-Sotra?

– Nei, det har jeg ingen tro på. Brann er Bergen, Bergen er Brann.

– Brann skal rett opp igjen og hele Bergen ønsker det

Aksnes er tydelig enig i det Doddo sier. Han tror heller ikke at Brann vil miste supportere. På den andre siden tror han at de små lagene som Nest-Sotra og Åsane vil få et større publikumsoppmøte fra de lokale.

– Det er jo ikke så mye tribuneplass på Ågotnes eller Myrdal i Åsane, men jeg håper og tror at de plassene vi har faktisk blir brukt, forteller Aksnes. Brann Stadion skal nok litt til for å fylle.

Gravdal tror også at interessen rundt Brann vil være der selv om de har rykket ned. Han tror også at interessen for Nest-Sotra og Åsane vil øke betraktelig, med tanke på at lag som Brann og Sogndal har rykket ned.

– Alle kampene er like viktige, men lokaloppgjørene kommer til å ha en helt annen ramme med tanke på selve arrangementet og tilskuerne. Det gir litt gratis motivasjon, avslutter Gravdal.

Mest lest

To Top