Uncategorized

Ungt talent viser nye sider

Karoline Stenberg Henriksen fra Halden har mange baller i luften i en ung alder av 21 år. Forrige helg holdt hun konsert i samarbeid med Halden Mikrobryggeri med et tema utenom det vanlige.

Lørdag 24 januar holdt Halden Mikrobryggeri, Den Gyldne Høne, konsert for ølglade mennesker. Karoline Stenberg Henriksen og Håvard Dahle stod for kveldens musikk og lagde en god stemning blandt publikum. Det lille lokalet klarte å presse inn 70 humørglade haldensere, og artistene er storfornøyd med oppmøtet.

Amerikanske folkelåter og øl

De tok med seg både stemmeprakt, gitar, banjo og trekkspill til det lokale bryggeriet. Sammen lagde Henriksen og Dahle noe utenom det vanlige da de unge artistene på 21 år sang Amerikanske folkelåter fra 1880 til 1960-tallet. Det er ingen tvil om at folk i Halden liker kombinasjonen mat, øl og musikk. Halden Mikrobryggeri lever absolutt opp til mottoet sitt «Av god øl, kommer god stemning».

– Vi hadde et prosjekt med folkemusikk, tradisjonelle låter og litt country. Vi ville få til en gammel atmosfære både i lyd og-scenebilde. Vi ville prøve noe ingen andre unge på vår alder gjør og se om det slo an, og det gjorde det jo! Smiler Henriksen.

Begge artistene møtte opp i tidsrike antrekk og hadde eldre gjenstander på scenen. Noe som tok seg godt ut i 1600-talls kjellerlokalet til Den Gyldne Høne.

– Vi valgte å spille på «Høna» fordi Håvard allerede jobber der og fordi lokalet er perfekt. I tillegg er det alltid god stemning der, forteller Henriksen.

– Det er heller ingen andre i Halden på vår alder som spiller denne type sjanger, det nærmeste er vel Onkel Tuka. Vi har flere spillejobber utover året og dette er noe vi kommer til å fortsette med.

Karoline Stenberg Henriksen og Håvard Dahle på Halden Mikrobryggeri

Karoline Stenberg Henriksen og Håvard Dahle på Halden Mikrobryggeri

Johnny Cash og June Carter

Hele ideen kom frem da de slo opp i en gammel bok og fant en sang de syns var artig. Til sammen spilte de i en time og fremførte 18 låter. De fikk en lang applaus som førte til et par ekstranummer, og det var ingen tvil om at dette falt i smak for publikum.

– Vi spilte låter fra Johnny Cash og June Carter, Dave Van Ronk, Woody Guthrie og fler. Det komiske er at alle låtene vi spilte er veldig depressive siden dette var en trist og vanskelig tid i Amerika. Kunne nesten vært i grenseland til å bli deprimerende, men det ble jo det helt motsatte, ler Henriksen.

Soundbridge i Kroatia

Henriksen og Dahle møttes under et musikkprosjekt som heter Soundbridge som er i samarbeid med Ekodrom i Kroatia i fjor sommer. Der samlet de ti norke og ti kroatere til å lage musikk i ti dager. Henriksen ble etterspurt av Espen Holtan som er leder for ung kulturavdeling hos Østfold kulturutvikling til å være med på turen. De ble fulgt av et filmteam fra Omni Produksjon og det har kommet ut en dokumentar.

– Vi møtte en helt annen kultur som alltid er gøy. Jeg vokste som menneske og som artist og jeg lærte masse på turen. Vi møtte mange bra mennesker på både godt og vondt. Vi hadde tidsfrister vi skulle holde og måtte være på hele tiden. Vi jobbet heldager hver dag, men det var absolut verdt det, sier Henriksen.

– Hvordan var kulturforskjellene?
– Mens alle jobbet hardt hele tiden klarte kroaterne å fortsatt ta det med ro, noe jeg beundrer mye. De klarte lett å skille mellom å jobbe hardt og å hvile.
– Hva mer lærte dere på turen?
– Vi lærte å jobbe mer strukturert med musikken. Både i samarbeid og alene, sier Henriksen.

Mange prosjekter på gang

I 2012 ble Henriksen og hennes mor etterspurt om å hjelpe til å finne barn til et teateroppsett som kunne synge, og det endte med å bli et uavhengighetsbarnekor i Halden som heter «koriallverdenellernoe». Dette er blitt veldig populært og etterspurt og har over 50 påmeldte barn som øver en gang i uken, og er med på mange arrangemanger. I tillegg jobber Henriksen på Brygge Omsorgsbolig og studerer musikk årsstudium på  Høgskolen i Østfold. Hun forteller at hun vurderer å flytte til Oslo for å studere mer musikk til høsten.

– Oslo har mer utvalg, mer å gjøre og mer tilbud. Det er lettere å få til eventer i Halden, med færre folk å nå ut til, men det er på tide å komme seg videre til noe større. Målet er å leve av musikken, smiler Henriksen.

Karoline Stenberg Henriksen storfornøyd etter forrige helgs konsert

Karoline Stenberg Henriksen storfornøyd etter forrige helgs konsert

Mest lest

To Top