Uncategorized

Sammen på scenen for første gang

Om få minutter tar Karoline Stenberg Henriksen (21) og Håvard Dahle (20) med seg både trekkspill og banjo opp på scena på Halden Mikrobryggeri. Nå skal de ta oss med 200 år tilbake i tid.

Jeg gruer meg skikkelig, sier Karoline som sitter i sofaen og varmer opp sammen med musikk- kameraten og vokalisten, Håvard Dahle. Det er først i kveld de to skal opptre på scena sammen, helt alene. Klokken er 20.30 og «Høna» er allerde stapp full.

Hvilke forventninger har dere til publikum?

Jeg håper de betaler, svarer Håvard raskt, og ler. – Forhåpentligvis klarer vi å skape en hyggelig stemning. –Vi vil at folk skal kose seg, uten at det blir for mye fyll og støy, sier Karoline.

Rockebyen Halden

Når det gjelder musikk og Halden, er nok byen mest kjent for å holde rocke- arrangementene, Tons of Rock og Kanonrock om sommeren, som har vært stor suksess.

Jeg synes det er på tide at byen får andre musikksjangerer i sentrum også, derfor er det jo litt gøy å spille noe annet, sier Karoline. Da kan jo de som ikke er så fan av rock, også få oppleve god musikk, sier hun oppspilt.

Gammel musikk

Mange av de sangene som ble spilt på 1960–tallet, er basert på melodier fra 1800–tallet. Jeg har hørt på Johnny Cash siden jeg var liten. Når det gjelder Woody Guthrie, så fikk jeg vite at Bob Dylan var fan, så da måtte jeg også bli det, sier Håvard.

Tilbake i tid

Det er tydelig at vi skal tilbake i tid når man ser det unge musikk- paret nederst i mikrobryggeriet. Karoline forteller at hun har funnet klær på Fretex for en billig penge. – Der finner man jo klær fra alle årstall, så det passet perfekt, ler hun. – Det er viktig at vi er gjennomførte hele veien, sånn at publikum for en god opplevelse, sier Håvard.

Begynnelsen på noe mer

De var først gjennom Soundbridge- prosjektet i Kroatia, høsten 2014, de to ble kjent, til tross for at begge bor i Halden. I tillegg har begge deltatt som både deltaker og dommer i Unge Folk i Halden, som er en musikk- konkurranse for unge kommende talenter.

I juletiden har vi også spilt sammen i et band på flere julebord. Vi synes det var veldig gøy å spille sammen så vi ville fortsette, sier Håvard.

Kommer vi til å se mer til dere sammen?

Ja, helt klart. Til våren skal vi spille sammen på en festival, og det gleder vi oss til, smiler Karoline.

Mest lest

To Top