Uncategorized

Gode tider for Musikkflekken

Musikkflekken i Sandvika har virkelig blomstret etter at Toothfairy Live AS tok over driften i september 2013. Det er en spennende vår i vente med artister som Sondre Lerche, Maria Mena og Lemaitre.

Foto og tekst: Veronica Mork

– I 2012 var Musikkflekken helt dødt. Ungdommer fra Sandvika Videregående Skole visste ikke hva Musikkflekken var. Det kunne bare gå en vei, og det var oppover, sier daglig leder av Musikkflekken, Herman Ekle Lund (26).

Et tilbud til de unge

– Hovedmotivasjonen min var å kunne gi et tilbud som jeg kunne ønske var her når jeg var 16 år, sier han.

Han forteller at tanken helt fra start var å stoppe publikumsflukten, at folk flytter fordi de ikke ser noen grunn til å være her. Det var nettopp på grunn av manglende kulturtilbud at han flyttet hjemmefra. Toothfairy Live har vært veldig ”på” ungdommene fra starten av, og har også tilbud for de under 18. De har også etablert en frivilligbase med 130 medlemmer som består av ungdom mellom 15-30 år, der de blant annet inkluderer ungdommene bak scenen.

– Vi har alltid lokal oppvarming, der ungdommene får vist seg frem samt bli en erfaring rikere. Vi samarbeider med blant annet Musikklinja på Rud Videregående skole og Tanken aktivitetshus, sier han.

 Alle aldre

Ekle Lund forteller at de prøver å ha en balanse som appellerer til alle aldre.

– Jeg må svelge mange kameler når jeg innser at jeg booker for en målgruppe og ikke meg selv. For meg personlig er det ganske vanskelig. Når jeg legger ut på Facebook at Broiler kommer, får jeg masse meldinger der folk spør hva jeg driver med, forteller han.

 Eksklusive artister

Han sier at det som er viktig for dem i fremtiden er å holde på kontinuiteten på det de gjør og å ha med eksklusive artister.

– Det at en artist spiller for første gang i Norge gjør artisten eksklusiv og det trekker mennesker. Det var ganske morsomt da Savant gjorde det med oss i fjor, han kommer også tilbake i år, sier han.

 Onyx i april

– En artist jeg er veldig fornøyd med å få med i år er Onyx i april, raplegender fra 90- tallet. Andre er Savant, Sondre Lerche og Kvelertak. Min personlige favoritt er Lars Håvard Haugen i april, det er norges beste gitarist, mener han.

Glad: Herman Ekle Lund (26) er fornøyd med utviklingen Musikkflekken har hatt etter at han tok over som daglig leder. FOTO: VERONICA MORK

Onsdagskos

4. februar starter et nytt konsept på Musikkflekken, Onsdagskos. Første artist ut er Silja Sol. De har satt i gang dette konseptet på bakgrunn av en undersøkelse gjennomført i Oslo i fjor. Undersøkelsen gikk ut på hva som skulle til for at folk dro oftere på konsert, og da var svaret tidligere konsertstart på ukedager.

– Det blir veldig spennende. Vi vil gi folk muligheten til å kose seg på en vanlig ukedag, og likevel kunne legge seg tidlig og være uthvilt dagen etter. Vi tilbyr en pakkebillett der du får middag på Prammen og konsertbillett for 250-, forklarer Ekle Lund.

Sammen med Toothfairy Live

I 2012 flyttet Herman Ekle Lund hjem etter 6 år i Trondheim. Der hadde han jobbet med PR og etablert sitt eget PR-byrå. Med journalistiske erfaringer helt fra 15-års alderen da han skrev referater fra fotballkamper, ville han bruke denne kunnskapen om media for å komme seg inn i musikkbransjen. Det var ingen i PR – og musikkbiten, så han begynte å jobbe med det i Trondheim. Da han flyttet hjem spurte han Martin Schilde om han hadde noen PR-oppdrag til han, og Schilde lanserte idéen om å overta Musikkflekken.

– Vi arrangerte allerede samme vår og første september 2013 overtok Toothfairy Live AS Musikkflekken, forteller han.

 Null i lommeboka

– Jeg hadde en million gode idéer og null i lommeboka, sier Ekle Lund.

Han sier at den største utfordringen ved å overta var merkevaren i seg selv. Halvparten av elever fra videregående visste ikke at her var en scene. Det var en tung jobb for Toothfairy Live å bygge opp igjen Musikkflekken, som var en sentral scene på 90-tallet hvor alle store artister dro innom. At Musikkflekken vant årets Bærumsord i 2014 ble dermed en stor fordel, og Ekle Lund vil omsette oppmerksomheten til tillit.

– Det er enklere å trekke folk hvis det er en merkevare folk har tillit til. At vi vant tyder på at mange snakker om Musikkflekken, sier han.

Mest lest

To Top