Uncategorized

Blanke ark for Ila Brainnstasjon

Fra og med torsdag er det duket for en ny start for Ila Brainnstasjon etter avviklingen i fjor høst.

I oktober 2014 la de forrige eierne ned driften av kafé- og barlokalet i bydelen Ila i Trondheim. Førstkommende torsdag stables utestedet igjen på beina. Riktig nok med nye drivere, men med samme ambisjon.

IMG_1503

Johansson er også ansvarlig for driften av Lille Skansen ved havna i samme bydel. Å drive to utesteder så nære hverandre er bare positivt, mener han. Foto: Susann Dahl

En kulturperle
Det er svenske Daniel Johansson som overtar driften av det populære stedet. Han er også daglig leder ved utestedet Lille Skansen i samme bydel. Da han fikk høre at det var muligheter for å overta Ila Brainnstasjon, var han ikke sen med å bestemme seg.
– Det er ingen tvil om at stedet er en perle i kulturlivet i Ila. Å drive to utesteder i samme bydel er jo definitivt en positiv ting, både for oss og for folket i Ila, sier Johansson.

Da de forrige eierne avviklet driften, skyldtes det i hovedsak lysten på noe nytt. Til manges store fortvilelse postet de ifølge adressa.no et innlegg på Facebook i oktober hvor de offentliggjorde at de ønsket å avvikle driften for å finne nye beitemarker selv.

Johansson ønsker i midlertid ikke å endre så mye på stedets kvaliteter. Ila Brainnstasjon har tidligere vært en bydels- og kulturkafé med en liten scene hvor det ved anledninger avholdes konserter. Stedet har lenge vært en meget populær plass for både små og store, og har gode forutsetninger for å fortsette den gode flyten.

Tar vare på det uformelle
Johanssons ønske er å beholde den uformelle kaféen i hjertet av Ila. Det vil bli lagt vekt på god, hjemmelaget og enkel mat samt muligheten for å ta en øl eller en kopp kaffe.
– Ila Brainnstasjon skal bli en uformell samlingsplass med vekt på kultur og den gode opplevelsen. Vi håper det vil bli et naturlig stoppested på vei hjem fra jobb, forteller Johansson.

Torsdag åpner altså dørene, og Johansson har et håp om fullt kjør hele helgen.
– Vi har ordnet et program vi er svært fornøyde med. Jeg har tro på at dette er noe både gamle og nye gjester er nysgjerrige på, avslutter den positive svensken.

Mest lest

To Top