Uncategorized

Tiltalt for medvirkning til transport av 50kg hasj

En 42 år gammel grunnarbeider, tiltalt for ulovlig å ha ervervet eller oppbevart narkotika, møtte i Oslo Tingrett i dag for å avgi sin forklaring. 

– Avtalen var grei, jeg skulle kun kjøre som lederbil og varsle om det var noe politi i nærheten. I gjengjed skulle jeg få hasj til eget bruk, sier tiltalte fra tiltaleboksen.

Den 27.september, og den 2.januar skal den tiltalte ha blitt med på å kjøre sin egen bil foran bilen til han politiet anser som hovedmannen i dette narkoprosjektet. Den tiltalte skal ha kjørt som lederpatrulje for å kunne varsle hovedmannen om eventuell politikontroll på veien. I hovedmannens bil var det den første datoen oppbevart 50kg hasj som var fraktet med vogntog fra Spania og til Norge, og den andre datoen 36kg hasj som ble levert til hovedmannen fra København.
Politioverbetjent Torstein Eide, som var ansatt i kripos i etterforskningsfasen til dette narkoprosjektet, forklarer videre at det totalt var 15 personer innblandet i denne narkosaken. Alle har blitt dømt for befatning med hasj. Hovedmannen ble dømt til 5 år med fengsel.
 

Oppbevart hasj i bilen

Tiltalte skal den 27.september ha møtt hovedmannen på Skedsmo, og avtalt at han skulle kjøre i forveien og gi beskjed om politikontroll. Etter å ha kjørt et stykke fra Skedsmo, skal de ha stoppet opp og flyttet de 3 eskene fra hovedmannens lastebil, til hans egen bil. Dette gjorde de fordi hovedmannens lastebil var hans arbeidsbil, og hans sjef skulle trolig møte han i noen minutter i denne perioden. Hovedmannen ville dermed ikke vekke noen mistanke, og ba derfor den tiltalte oppbevare eskene i sin bil i en kort stund, for deretter å legge eskene over i lastebilen igjen.

Kripos sine spanere har observert at lasset lå i bilen til den tiltalte i drøye 30 minutter, men tiltalte selv mener at lasset kun skal ha vært i hans bil i noen få minutter. Den tiltalte skal ha fått 50g hasj, begge gangene han hjalp hovedmannen. Både tiltalte og hovedmannen skal opprinnelig komme fra Elverum.

– Jeg mener den tiltalte har vært veldig uheldig. Han har egentlig ikke noe med narkomiljøet i Elverum å gjøre. Det har blitt kjørt turer uten den tiltalte og det har gått bra, så det var ikke så viktig å ha han med. Jeg vurderte bare at det ville være greit å ha med en ekstra som kunne passe på. Han skulle egentlig ikke ha hasjen i bilen men for å ikke vekke mistanke bestemte jeg at det ble sånn.

Det er litt viktig at dere forstår at det ikke var vi som bestemte det, men jeg. Forklarer hovedmannen fra vitneboksen.

 

Cannabisplante hjemme

Den 9.januar ble tiltalte funnet med en snusboks på seg med marihuana, og 200g cannabis i form av plante hjemme hos seg. Samme dag ble han pågrepet og varetekstfengslet i full isolasjon. Han var aktuell for hovedsaken med de 15 andre tiltalte, men var syk og sakene ble dermed ført i enkelt saker.

– Jeg fant tidlig ut at det ikke var min greie å kjøpe narkotika på gata. Jeg ville slippe å oppsøke narkomiljøet, derfor hadde jeg en plante for meg selv så jeg kunne røyke etter jobb, forteller den tiltalte.

 

Tøff oppvekst

– Jeg har hatt en trøblete oppvekst. Startet med å sniffe bensin, forså å bli avhengig av amfetamin. Etter hvert klarte jeg å komme meg ut av det miljøet. Jeg startet på skole, fikk en lærlingplass, etterfulgt av fagbrev. Jeg er lei meg for at jeg igjen er en belastning for samfunnet, for jeg liker å se på meg selv om en ressurs. Men så fikk jeg et tilbud som jeg ikke klarte å si nei til. Det var penger spart for meg og min fru. Forklarer tiltalte.

Jobben tiltalte har skal bety mye for han, og han forteller at det er arbeidsplassen som gjør at han kan holde en stabil kurs. Han skal ha fortalt sine kollegaer om hendelsen som har skjedd, og blitt lovt permisjon om det skulle være nødvendig. Tiltalte jobber med infrastruktur, og forsvarer viser i rettssaken til en arbeidsattest som tiltalte skal ha fått av en tidligere anleggssjef. I attesten blir det nevn at tiltalte er en entusiastisk mann, som gjør en god jobb, kommuniserer godt med medarbeiderne, og bidrar til et fint arbeidsmiljø.
Tiltalte risikerer 4 til 4,5 års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Aktoratet vil også inndra 20.000kr for bilen den tiltalte eier.
Dommen blir satt om 2 uker.

Mest lest

To Top