Uncategorized

Rocket et fullsatt publikum

 

Med rocka gitarriff og mye energi satt publikum igjen med både latter og tårer etter å ha sett Strindamusikalen; We Will Rock You.

Flotte sangprestasjoner. Herlig dans. Fargerike og spenstige kostymer. Strinda videregående skole rocket salen under årets premiereforestilling. Med morsomme og dramatiske dialoger klarte elevene å kapre publikum så det holdt.

Året er 2314, og alle musikkinstrumenter er forbudt på planeten Iplanet GaGa. To ungdommer (Galileo Figaro og Scaramoche) leder en gruppe bohemer i opprøret mot herskerinnen Killer Queen og Global Soft for å få rocken tilbake.

 

Lærer å jobbe hardt

Avgangseleven Espen Jacobsen (18) spilte Pop, en hippie-inspirert bibliotekar som sammen med bohemene prøver å finne tilbake til rocken. Han mener man lærer mye om seg selv under prosessen.

– Man lærer å jobbe hardt som et team for å få en best mulig forestilling. Jeg har lært meg å ha mer trua på meg selv, forteller han.

 

Hippie-bibliotekar: Pop (Espen Jacobsen) under ”These are The Days of Our Lives”.

Hippie-bibliotekar: Pop (Espen Jacobsen) under ”These are The Days of Our Lives”.

  

Nervepirrende avslutning

Etter framførelsen av låta «We Will Rock You», står elevene igjen på scenen, og lerettet på siden av scenen lyser opp. «Vil dere høre Bohemian Rhapsody?» lyser opp. Publikum klapper og roper, og på neste skjermbilde står det «Okei, da!». Bandet setter i gang, og sangen blir fremført som et fyrverkeri.

– Takk Gud for at det gikk bra! Dette var en av låtene vi øvde mest på, sier Killer Queen, Katarina Bjørnø.

Røff dame: Katarina Bjørnø som herskerinnen Killer Queen. Foto: Hanne Hagen Berg

Røff dame: Katarina Bjørnø som herskerinnen Killer Queen. Foto: Hanne Hagen Berg

 

Den ultimate musikalen

GaGa-jente og hoveddanser Kathrine Trøan Johansen (17) er med på musikalen for første gang i år, og sang blant annet solo-sangen ”No One But You”. Etter premieren kunne GaGa-jenta puste lettet ut.

– Det føltes utrolig godt. Jeg driver med både musikk og dans på fritiden, så dette er noe jeg definitivt vil fortsette med, forteller hun.

Johansen mente at ”We Will Rock You” var den ultimate musikalen for årets elever. Neste års musikal blir avslørt på skoleavslutningen i sommer, og Johansen gleder seg allerede.

Det hadde vært gøy med både ”Grease” og ”Mamma Mia”, men jeg er åpen for det meste. Det kan være gøy å prøve noe annerledes enn i år, sier hun.

 

Strekker egne grenser

I likhet med Jacobsen, mener danseren at man lærer å presse sine egne grenser, og at man lærer mye om seg selv under musikaltiden.

– Man lærer ikke bare om musikk, dans og skuespill, vi lærer også at vi kan utvide grensene våre lengre enn vi tror, avslutter hun.

 

Hjemme hos bohemene: Kathrine Trøan Johansen synger ”No One But You” av Queen.

Hjemme hos bohemene: Kathrine Trøan Johansen synger ”No One But You” av Queen.

 

«We Will Rock You» vil fremføres hver kveld frem til siste forestilling torsdag 13.februar.

 

 

Mest lest

To Top