Uncategorized

Nordisk design i fokus

STILRENT: Sofaen Silhouette, designet av Rastad og Relling Tegnekontor i 1956. FOTO: Utopia Retro Modern

STILRENT: Sofaen Silhouette, designet av Rastad og Relling Tegnekontor i 1956. FOTO: Utopia Retro Modern

Helgen 24.-25. mai går Nordic Design Fair av stabelen for første gang. Årets tema er nordiske møbler og gamle designklassikere.


Salgsmessen vil foregå på Norsk design- og arkitektursenter (DogA), og kan tilby 500 m2 med nordiske vintagemøbler. Blant utstillerne finner man Modern Tribute, Futura Classics og Helland Møbler.

Økende interesse

De siste årene har det blitt svært populært å ta inn interiør designet av egne landsmenn. Det var under en workshop i 2012 at idéen om å ha et retromarked på DogA ble født. Kort tid senere ble det en opprettet en prosjektgruppe som videreutviklet konseptet.

Kommunikasjonsansvarlig på DogA Norsk design- og arkitektursenter, Ida Aandal Røijen, er svært investert i salgsmessen:

– Temaet for messen er nordiske designklassikere fra perioden 1930- til og med 60-tallet. Vi så en økende interesse for nordisk design fra denne epoken og ville lage et signalarrangement hvor Norsk design- og arkitektursenter sto som avsender.

kommunikasjonsansvarlig_Ida_Aandal_Røijen

INVESTERT: Ida Aandal Røijen. FOTO: Jørgen Lie Furuholt / Norsk design- og arkitektursenter.

Før konseptet ble lansert, ble det nøye testet ut på bransjen – til svært gode tilbakemeldinger.

– Ikke lenge etterpå var hele den store utstillingshallen på DogA fullbooket med utstillere som viser noen av de mest spennende designikonene fra Norge og de nordiske landene.

Veteraner og nykommere

Nordic Design Fair er ikke bare en salgsmesse; det vil også være muligheter for å delta i paneldebatter, workshops eller å høre på et av de mange foredragene. Blant annet Utopia Retro Modern og Fuglen – begge store aktører som jobber aktivt for å gjøre norsk design fra perioden kjent – skal stå i forkant gjennom helgen.
– I tillegg til de større og mer etablerte aktørene, er vi veldig glade for at vi har fått med oss nykommeren Tidsrommet, sier Røijen.

– Veldig spent

Tidsrommet er en liten bruktbutikk på nedre Grünerløkka, som selger alt fra bestikk til møbler. Eier Asbjørn Johnsen gleder seg stort til å delta på salgsmessen:

– Vi er veldig spente på responsen fra publikum. Drømmescenarioet er at alle varene vi har med oss på messen blir revet vekk, og at vi drar hjem med tomme banan-esker bak i varebilen.

Mest av alt ser han frem til å se norsk design fra forrige århundre.

– Jeg håper det dukker opp masse ukjente godbiter, slik at enda flere av våre designere og produsenter fra 1900-tallet blir løftet fram i rampelyset, avslutter butikkeieren.

Mest lest

To Top