Uncategorized

Øya til Tøyen

Nå som Middelalderparken har blitt en byggeplass, blir Øyafestivalen nødt til å finne veien til Tøyen i 2014.

Det har lenge vært klart at Øyafestivalen måtte flytte fra Middelalderparken mens utbyggingen av Follobanen foregår.
– Vi håper og tror at vi skal lage et minst like bra festivalområde på Tøyen, og en god publikumsopplevelse er viktig for oss i planleggingen. Vi har visst lenge at vi måtte flytte i 2014, så vi har hatt tid til å finne et nytt område, forteller daglig leder i Øyafestivalen Stein Arne Blomseth.

 

Bydel i endring

Det eneste stedet som er såpass bynært og gir muligheten for å beholde størrelsen og profilen på festivalen er i grønne Tøyenparken.  Det har vært viktig for Øya-driverne å ha tetthet til byen.

– Vi valgte Tøyenparken fordi det er veldig fint der, nært sentrum, og det er lett å komme seg dit med kollektivtransport, forteller Blomseth.

Fra Tøyenparken kan man komme seg lett ned til sentrum og alle samarbeidsklubbene og helårsarrangørene som holder til der. Tøyen er også et knutepunkt for kollektivtrafikken med alle T-banelinjene som stopper rett i nærheten.

– Vi har inntrykk av at naboene er positive til å få Øya til Tøyen. Det er en bydel i endring, og vi tror at Øyafestivalen kan spille en positiv rolle.

Øyafestivalen vil trolig legge beslag på området fra Tøyenbadet ned mot Munch-museet og sirkustomten pluss fotballbanen. Tøyenparken har allerede vist seg å fungere bra for Miniøya, som går av stabelen 24-25. mai i år. Det er fjerde gangen de har festival her. Det har vært over 12.000 besøkende under Miniøya hvert år.

 

Større areal

Det nye området skal fylles med 15.000–16.000 publikummere. Det er større areal, men også mer kupert. I år vil også festivalen inneholde en større teltscene, for artister som har et visuelt uttrykk som krever mer av scenebelysningen med mer.

– Prisen blir ikke høyere på grunn av flyttingen. Vi har økt billettprisen litt, på samme vis som tidligere år, fordi varer og tjenester vi kjøper inn blir dyrere. Vi prøver oss litt frem når det gjelder antall billetter, noe som betyr at vi kommer til å selge samme antall i år som i fjor. Så får vi se hvor god plass det blir, forteller Blomseth.

 

Ønsker Øya velkommen

– Vi har fått veldig positiv respons på flyttingen, det virker som om publikum synes Tøyen var et godt valg, forteller Blomseth.

Tøyen-beboer Guro Heiret gleder seg til å få Øyafestivalen rett utenfor leiligheten sin i august.  Hun mener det er bra for bydelen Tøyen å få et slikt arrangement.

– Jeg syns det er bra for Øya med en forandring, og Tøyenparken er en grønn perle som burde vært i mer bruk, forteller Heiret.

Hun legger til at hun syns det er fint at festivalen blir større i areal og antall publikummere. Hun håper at det nå blir flere billetter i salg, så studentene også rekker å kjøpt en billett før festivalen vanligvis blir utsolgt tidlig på våren.

­– Nå blir det enklere å komme seg til og fra festivalen. Middelalderparken var vanskelig å reise til med kollektivt, legger Heiret til.

Hun mener Tøyenparken var det beste alternativet i flyttingen, og ønsker Øyafestivalen velkommen til nabolaget.

 

Mest lest

To Top