Uncategorized

Gjerrig på nett

Nettsiden for gjerrige gjerrigknarker har blitt flittig besøkt siden dens oppstart i 2000.

Gjennom 13 år har Rune Nikolaisen og en tidligere elev av han samlet alle mulige triks og tips om pengesparing på nettstedet deres gjerrigknark.com. Siden består av lenker til alt som er gratis, og det blogges om hvordan man kan spare penger og være gjerrig på en humoristisk måte.

– Eks-eleven min er flink på alt det tekniske, mens jeg saumfarer internett for vareprøver og tilbud, forteller Nikolaisen over telefon.

Han har tatt permisjon fra lærerjobben sin, og driver nå det som egentlig var en hobby på fulltid fra hjemstedet sitt i Sigdal i Buskerud. Hans kollega, Knut Reistad, bor i Oslo. De har jevnlig kontakt på mail og chattetjenesten skype for å holde bedriften i gang.

– Vi sparer jo også penger på å jobbe hjemmefra; det er jo det hele konseptet handler om.

Populær

Nikolaisen fant en pengesparende tysk nettside, og ville opprette en tilsvarende norsk. Gjerrigknark.com ble fort populær, og han fikk gode tilbakemeldinger.

– Jeg la ut saker som folk liker, og de syns jo det er morsomt å spare. Så det ble det gående. Folk sendte inn tips til internettsider jeg burde sjekke ut for tilbud, og da går det nesten av seg selv. Jeg har faste sider jeg kikker innom og så er jeg flink til å følge med, sier Nikolaisen.

Gjerrigknark.com har også sin egen facebook side som hittil har samlet 117 000 følgere. Nikolaisen forteller at ett innlegg på facebooksiden kan få opptil 1000 likes. Selve nettstedet kan ha 3000-10 000 unike lesere om dagen.

– Når gjerrigknark.coms facebookside selv lodder ut godteri eller flax-lodd eller lignende, så er det jeg som sitter hjemmefra og sender ut. Jeg har også tatt permisjon fra lærerjobben min for å se om jeg kan leve på dette på fulltid.

“No hard feelings”

Et eksempel på kampanjer Gjerrigknarken har tipset om, er Stormbergs “fri frakt.” Gjerrigknarket postet en link på sin side til kampanjen, og tipset også om at hvis man melder seg på nyhetsbrevet til Stormberg får man 100,- i gavekort. Det vil si at man kan bestille en vare til under 100,- og få den gratis i postkassen.

Steinar J. Olsen er daglig leder i Stormberg. Han forteller at Stormberg har et avslappet forhold til slike nettsider.

– Det gjør ingenting at gjerrigknark.com videreformidler de gode tilbudene vi gir til Stormbergs kunder. Stormbergs kunder får mye sports- og turtøy for pengene. Det har også gjerrigknark.com oppdaget og videreformidler derfor en del av Stormberg kampanjer til sine lesere, forteller han.

Mest lest

To Top