Uncategorized

Kommunevisjon ble til instagrambok

Rissa kommune måtte spre sin nyskapte visjon, jordnær lykke, ut til folket. De gjorde noe utenom det vanlige og startet en instagramkonkurranse.

I fem uker skulle rissværingene hashtagge deres jordnære lykke. Det hele endte med at kommunen denne uken lanserte instagramboken Jordnær lykke.

– Det sier mye om økningen den visuelle kommunikasjonen har hatt, og at den har større betydning enn noen gang før, sier høyskolelektor Cecilie Staude ved institutt for markedsføring på handelshøyskolen BI.

Verdiøkning

Staude er ekspert på markedsføring gjennom sosiale medier, og har holdt kurs for kommuner på hvordan de kan benytte seg av de nye kanalene.

– Instagram er en av de raskest voksende kanaler, og utviklingen har gått svært hurtig. Her har Rissa kommune klart å følge med, sier hun.

I konkurransen kom det inn over 700 bilder fra rissværingene og kommunen klarte med stor suksess å spre den nye visjonen. Staude mener dette viser hvor stor makt sosiale medier har, og at Rissa kommune har oppnådd noe unikt.

– De har klart å gjøre innbyggerne til ambassadører for kommunen. Dette vil være en verdiøkning for Rissa, forteller Staude.

Hun synes instagramboken er et morsomt prosjekt, men at det likevel er merkelig å gi ut en bildebok.

– Alt ligger ute på nett uansett. Så jeg tror ikke de kommer til å selge titalls eksemplarer av boken. Men de eldre vil nok ha stor glede av boken, legger hun til.

Håper på tilflyttning

Assisterende rådmann Geir Are Nyeng er storfornøyd med instagramkonkurransen. Foto: Rissa kommune.

Assisterende rådmann Geir Are Nyeng er storfornøyd med instagramkonkurransen. Foto: Rissa kommune.

Assisterende rådmann Geir Are Nyeng i Rissa kommune sier at målet med boken først og fremst er for å vise fram Rissa.

– Gjennom boken kan andre oppleve Rissa, og den skal blant annet være en fin gave fra kommunen til besøkende. Den skal også ligge på venteværelser i kommunen, sier han.

Nyeng forteller videre at han håper boken kan skape en befolkningsøkning i kommunen.

– Sannheten er jo det at vi ønsker at folk flytter hit, og det kan vi kanskje klare med en sånn bok. Den viser idyllen som er her og lykken som finnes i Rissa, sier han.

Rissværingene har vist stor interesse for kommunes nye visjon, og Nyeng er svært fornøyd med hva de har lykkes med.

– Visjoner fra kommuner er ofte trauste, men vi har likevel klart å engasjere folk og det er spesielt. Selv  etter at konkurransen er over, hashtagger folk jordnærlykke, forteller Nyeng.

Se bildene av rissværingenes jordnære lykke her.

Må være med på utviklingen

Sosiale medier har stått høyt på prioriteringslista til kommunen. Det har ført til at de er en av de beste kommunene på sosiale medier i landet.

– Først var alt veldig ukjent for oss, men vi ønsket sterkt å treffe folk der folk er. Det har vært viktig for oss, sier Nyeng.

Staude er enig i at kommunene må være der folk befinner seg, og at det er svært viktig for kommunene å være oppdatert på sosiale medier.

– Kommuner kan ikke lenger tro at folk kommer til dem automatisk. De må henge med i utviklingen av folks medievaner. Fremtiden ligger i nettbaserte medier og det er der vi kommer til å kommunisere mest, avslutter Staude.

Mest lest

To Top