Uncategorized

Finn leselykken for en tier

Biblioteket i Trondheim kan by på både kjente og ukjente skatter til bare ti kroner. 

Stieg Larsson, Karl Ove Knausgård og Cecilia Samartin er bare noen av de som opptrer i bibliotekets hylle for kasserte bøker. Torsdag fikk hylla et eget rom. Dette finner du i andre etasje, i den delen av bygget som er en del av den tidligere Lockgården.

SOM ET ANTIKVARIAT

Leder for voksenavdelingen, Lilly Storslett, sammenligner det med et lite antikvariat. Utvalget varierer fra uke til uke.

– Man vet aldri hva man har til enhver tid, forteller hun ivrig.

Bøkene som havner her er de biblioteket ikke lenger har bruk for, av ulike grunner. Noen trengs det ikke lenger like mange eksemplarer av, andre er faglitteratur som er utgått, men som kan være av historisk interesse.

– Det er jo ikke for pengenes skyld, da hadde vi tatt mer betalt, men det er jo synd å kaste dem, forteller bibliotekaren. I tillegg til romaner finner man også hobbybøker, cder, blader og tegneserier.

GOD PLASS: De kasserte bøkene fikk torsdag et eget rom. (Foto: Ine Espevik Larsen)

GOD PLASS: De kasserte bøkene fikk torsdag et eget rom. (Foto: Ine Espevik Larsen)

GOD 

LESEGLAD: Une Sesilie Breines synes det er kjekkest å kjøpe bøker, så de kan bli stående i bokhylla.

LESEGLAD: Une Sesilie Breines synes det er kjekkest å kjøpe bøker, så de får bli stående i bokhylla. (Foto: Ine Espevik Larsen)

KJEKKEST Å KJØPE

En som har fattet interesse for de billige bøkene er Une Sesilie Breines. Hun leste om avdelingen på bibliotekets facebookside, og er på utkikk etter noen spennende romaner.

– Hvis jeg er heldig finner jeg kanskje noen fagbøker også, legger 21-åringen til og slenger seg ned i en av rommets skinnstoler. Opprinnelig kommer Breines fra Stavanger, dette er hennes første tur til biblioteket i Trondheim. Hun synes det er kjekkere å kjøpe bøkene, så hun kan ha dem i bokhylla når de er lest ut.

– Nå som jeg endelig har funnet ut hvor biblioteket er, skal jeg garantert komme igjen, slår hun fast.

Mest lest

To Top