Uncategorized

– Hun kan ta fire OL-gull!

I går knuste Therese Johaug all norsk motstand under 10 kilometer klassisk på Lillehammer. Lillebror Karstein tror at storesøsteren blir medaljegrossist i Sotsji.

– Går hun så raskt som i dag, kan det fort bli både tre og fire gull, sier broren. Han tror at sjansen for et individuelt gull er størst på tremila.

– Jeg ville ha satt pengene mine på at hun tar gull på den distansen, forteller han.
Selv med maktdemonstrasjonen på Birkebeineren stadion, der hun utklasset norgeseliten i går, er ikke broren redd for at formen har kommet for tidlig.

TROR PÅ GULL: Lillebror Karstein Johaug jr. har stor tro på at Therese tar gull i Sotsji. Han mener at toppformen er på vei.

TROR PÅ GULL: Lillebror Karstein Johaug jr. har stor tro på at Therese tar gull i Sotsji. Han mener at toppformen er på vei. (Foto: Privat)

– Grunnen til at hun gikk så bra i går, er nok bare en bivirkning av hviledagene hjemme. Toppformen har hun ikke enda, tror han.

Etter suksessen i Tour de Ski, gjennomførte Therese mange hardøkter. Men med 30 minusgrader hjemme i Dalsbygda, fikk skiprinsessen flere hviledager enn planlagt. Det ga henne et overskudd, mener broren.

Knuste Bjørgen

I går knuste hun Marit Bjørgen under NM på Lillehammer.

– Dette var veldig stort. Det er moro å lykkes så bra på 10 kilometer klassisk. Det er ikke ofte jeg vinner denne distansen, sa Johaug til NRK etter løpet.

Etter å ha nylig blitt kronet til Norges første Tour de Ski-vinner, føler hun selv at toppformen er på vei før de olympiske leker i russiske Sotsji.

– Jeg kjenner at jeg hadde godt av skirennene i Tour de Ski, og at jeg er i bedre form, sier Johaug med et smil om munnen.

Følger kakeoppskrift

Og Johaug har nok sendt et skremmeskudd til konkurrentene 21 dager før lekene starter. For med seg i bagasjen har hun Tour de Ski-seieren, ledelse i verdenscupen og et enormt godt løp fra NM.

Broren Karstein skryter uhemmet av søsteren sin.
– For øyeblikket så er hun nok verdens beste skiløper, konstaterer han.

Før vinterlekene starter for fullt skal jenta fra Dalsbygda gå skirenn i Toblach i Italia. Og deretter trene i høyden. Karstein mener at et slikt høydeopphold før et mesterskap, har vært ei gulloppskrift de siste årene.

– Dette har de virkelig lyktes med. Så om du har ei god kakeoppskrift, er det ikke grunn til å forandre den, avslutter han.

Mest lest

To Top