Uncategorized

Fra New York til Grünerløkka

Lykkelig: Gina elsker å bo i Oslo. FOTO: 854841

Oslo: Gina Mastrianni er en 25 år gammel jente som går på kunst skolen Einar Granum på Grünerløkka. Hun er opprinnelig fra USA, men har funnet ut at Oslo er en av hennes favoritt byer i verden.

 – Når jeg sier jeg er fra New York tenker jo folk flest at jeg er fra den store byen, men det finnes også andre områder i utkanten som er en del av New York, forteller Gina å ler litt.

Foreldrene til Gina er skilt og moren bor på landet  nærmere ”Albany” som er hovedstaden i delstaten New York. Faren hennes bor i Hudson som er en småby, her har han et stort hus med utsikt mot fjellene. Gina vokste derfor opp på to forskjellige steder.

Fine barndomsminner

– Barndommen min var helt fantastisk. Foreldrene mine var skilt, men holdt kontakten og var fortsatt veldig gode venner. Jeg var enebarn til pappa giftet seg igjen og jeg var alltid omringet av masse kjærlighet. Besteforeldrene mine var også veldig mye til stede under oppveksten min og var med å oppdra meg. Farmoren min som er 75 år tok sin første tur ut av USA for å besøke meg her i Norge.

Videre forteller Gina på ivrig ”Amerikansk engelsk” at hun skulle ønske hun var litt mer rampete når hun var liten.

– Som barn var jeg super rolig og ville mye heller tegne bilder eller lage klær til dukkene mine av gammelt tøy, enn å hoppe i gjørma og driver med sport. Foreldrene min forteller meg alltid at jeg var det letteste barnet å oppdra og jeg skulle ønske jeg  hadde vært litt mer av et ”wild child” bare for de morsomme historiene sin skyld.

Flyttet til Norge for kjærligheten

Når jeg spør Gina om hva grunnen til at hun flyttet hit til Oslo er,  kan jeg se at hun rødmer litt og begynner å fnise.

– Dette høres kanskje litt klisjé ut, men jeg flyttet hit på grunn av kjærligheten. Jeg studerte i Australia og møtte min nåværende kjæreste som var naboene min der. Jeg hold på å gjøre ferdig bacheloren min og hadde spart opp nok penger slik at jeg kunne reise litt rundt en stund. Etter å ha bodd i Australia var jeg veldig åpen for å se hvordan det var å bo i Norge og jeg hadde tenkt på å jobbe som aupair utenlands uansett. Det endte med at  jeg flyttet til Oslo og jobbet en stund som aupair her. Deretter reiste vi en del rundt jeg og kjæresten, men endte liksom alltid med å komme tilbake til Norge. Tilsammen har jeg bodd her av og på i snart tre år. Den siste tiden har vi bodd her fast og jeg trives godt som kunst student.

Begynte på Einar Granum

Gina har alltid vært interessert i kunst men trodde aldri hun kom til å kunne leve av kunsten, eller gjøre dette så mye som hun ønsket. Det var etter at hun flyttet til Norge og begynte på skole på Grünerløkka at drømmen hennes virket mye nærmere.

– Da jeg var ute å reiste fant jeg ofte meg selv på disse fantastisk fine stedene, men jeg følte fortsatt at jeg heller ønsket å være kreativ å lage ting. Jeg begynte å ta med meg kunstutstyr og fant fort ut at det var dette jeg burde gjøre mer av. Dermed søkte jeg på noen kunstskoler i både Berlin og Oslo, ettersom jeg var interessert i begge byene. Jeg kom inn på Einar Granum og jeg kan ikke tro hvor bra den skolen endte opp med å bli for meg.  Jeg nyter hver eneste dag der og de har virkelig hjulpet meg til å utvikle, og utfordre meg selv kreativt.

Hun forklarer at hun har fått mye støtte fra skolen i Norge og tilbakemeldinger som får hun til å jobbe hardt og målrettet mot å kanskje en dag starte opp sin egen business. Tidligere studerte Gina offentlig helse og sosiologi, noe hun har lyst til å ta med inn i kunsten.

– Kunst kan bli brukt som et verktøy for kommunikasjon og til å få kontakt med andre mennesker. Jeg håper jeg kan bruke kunsten min til å skape et inkluderende samfunn hvor alle føler de hører til.

 Ønsker å bli i Norge

Har du tenkt til å bli i Oslo lurer jeg på, hvor hun svarer meg med et stor ”Så klart!”. Hun har lært seg en del Norske ord og bruker dem innimellom de engelske frasene.

– Jeg har lyst til å bli i Norge så lenge jeg kan og så lenge jeg får visa her. Det er ganske vanskelig for folk som kommer fra land utenfor EU og Schengen å bli i Norge, ettersom det er så strenge regler. Jeg hadde nok blitt veldig lei meg om jeg måtte flytte fra Oslo ettersom jeg har så mange venner her. Fordi jeg har bodd her så lenge har jeg  virkelig lært meg å kjenne Oslo bedre enn noe annet sted. Oslo er virkelig mitt hjem borte fra hjemme.

 

Fra New York til Grünerløkka

Mest lest

To Top