Nyheter

Unge og eldre skal samles hos Løkka+

LÆRINGSKURVE: De neste ukene skal det holdes data- og mobilkurs, men de synes selv at de har en lang vei å gå for å vende seg til dagens teknologi. FOTO: 854674

Grünerløkka: Løkka+ har klart å vekke behovet hos de eldre, men nå ønsker Kirkens Bymisjon at den yngre generasjonen skal kjenne på samme behov. 

Bilde/Tekst: 854674

– Bydelen ser at sykehjemsplassene blir lagt ned. De er også veldig opptatt av de forskjellige generasjonene. Dessuten trenger folk plasser å møtes på Grünerløkka, sier Benedikte Guttormsen Slørdal, som har ansvar for Løkka+ i Kirkens bymisjon. 

Målet deres er å ha et bredt treningstilbud, som benyttes av eldre og unge. 

  Vi håper at de besøkende kan ordne en del ting selv, og at vi er her bare for å sjekke at alt er bra. Men det er lettere sagt enn gjort, sier Slørdal. 

Løkka+ har vært på ungdomsrådet tidligere for å høre om de trenger møtelokaler, noe ungdommene trengte. Dette var noe ungdommen satt veldig pris på med tanke på at skolene er stengt på kveldene. 

– De kunne jo møttes på kafé, men de liker seg bedre her, smiler Slørdal. 

Til tross for at det er store aldersforskjeller mellom de eldste og yngste som de ønsker på besøk, så mener hun at det også er mange likheter.

– Jeg mener at man ikke er så ulike selv om man er 20 eller 80. Man har samme behov for å møte andre mennesker, og man kan føle seg ensom både som ung og gammel, sier Slørdal.

Hun legger til at de ønsker å få til noen møter mellom generasjonene, som inneholder blant annet snekkerverksted og mekke på bil. Dette skal gjøres i kjelleren i lokalet. 

De har tatt over lokalet til hjemmetjenesten. I vinter pusset de opp for å legge til rette for helsestudioer, datakurs, kostholdskurs, og andre arrangementer til glede for de som benytter seg av Løkka+. Senere skal de blant annet ha male- og tegnekurs og kokkekurs for single. 

God beliggenhet

Slørdal forteller at beliggenheten til Løkka+ har hjulpet dem veldig. De holder til på Sofienbergsenteret. Over dem hold

NYE LOKALER: Slik ser det ut når man kommer inn dørene til Løkka+. FOTO: 854674

er et sykehjem til, mens i området er det flere kommunale leiligheter som benyttes av eldre. 

Likevel er Slørdal ikke helt fornøyd med aktiviteten på løkka+ per dags dato. 

– Jeg skulle nok ønske det var litt flere som stod klar ved døren vår. Men å starte noe nytt tror jeg er vanskelig uansett. Det tar litt tid å få oppmerksomhet i et område som Grünerløkka.

Hun tror at mer penger kan hjelpe dem i nå målene sine. Hun sier at de allerede har fått en del støtte, og nå jobber de med å få enda mer. Neste målet økonomisk er å få støtte fra Sparebankstiftelsen. 

For å vise seg for andre, benytter Løkka+ seg av en app som heter Nyby. Her kan de legge ut hva som skjer de ulike dagene og tidspunktene slik at både unge og eldre får det med seg. Slørdal sier at noen av de eldre er skeptiske til å bruke en app, mens andre er positive til å prøve det ut. Hun legger også til at Bydelen har hjulpet dem med markedsføringen i form av å dele innlegg på Facebook. 

– Samarbeidet med bydelen er en stor styrke for oss, sier Slørdal. 

Ønsker ikke mer enn nødvendig

Birte Kittelsen og Bente David-Andersen deltar om dagen på data- og mobilkurs hos Løkka+. De er meget fornøyde med opplegget som Slørdal står for, og jobber i disse dager med å finne en smarttelefon som passer deres behov. 

– Jeg trenger en mobil som har det jeg trenger, og ikke mer enn det, forteller Kittelsen.

Med seg på kurset har damene med seg en lapp hver der de skriver hva de ønsker å lære den dagen. Kittelsen har lidenskap for kunst, og for å få stipend må hun kunne søke på dette gjennom internett.

– Alt av søknader foregår digitalt. Om jeg vil ha stipend, må jeg kunne bruke internett. Jeg får ikke fem flate øre hvis ikke. 

Hun legger til at det er dramatisk for de eldre at det er blitt så vanskelig å få gjort ting som før ble gjort gjennom papir. Hun synes likevel at det er sunt å lære nye ting og holde seg oppdatert. 

Bente David-Andersen har møtt opp på kurset blant annet for å lære å betale regninger når hun er bortreist.  I tillegg vil hun lære seg Vipps. Hun går samtidig hardt ut mot mobilbruken i dagens samfunn.

– Jeg blir så forbanna når alle venninnene mine sitter på restaurant med ansiktet sitt helt oppi mobilen sin. Da får jeg lyst til å bare drikke meg full og dra, ler David-Andersen. 

Unge og eldre skal samles hos Løkka+

Mest lest

To Top