Kultur

Kool fasade for Kool Kidz

FORNØYDE: Sandra Lourinco og Ole Andreas Finseth er fornøyde med den nye, spreke fasaden. FOTO: 854941

Oslo: 15. mai i år sto den nye fasaden til Kool Kidz i Markveien klar, og de ansatte merker allerede større interesse for butikken.

Kool Kidz er en gavebutikk for barn, og ble blant annet omtalt av magasinet KK  i 2017 som et av stedene man bør kjøpe julegaver. Butikken har både klær, leker og accessoirer og fokuserer på annerledes og kule barneklær for barn mellom 0 og 6 år. Blant annet band t-skjorter og babyluer med morsomme tekster. Siden butikken åpnet i 2006, har den hatt en anonym mursteinsfasade. De tre butikkeierne Ole Andreas Finseth, Sandra Lourinco og Ima Bassi var lei av at butikkens kule preg ikke syntes fra utsiden. Derfor leide de inn kunstneren Anette Moi (33) fra Stavanger for å male om fasaden.

Finseth og Lourinco er to av eierne til Kool Kidz. FOTO: 854941

Ole Andreas Finseth begynte å jobbe for Kool Kidz i 2010, og kjøpte seg siden inn i selskapet som deleier. Hans hovedoppgaver er alt som angår det visuelle og markedsføringen. I begynnelsen av planleggingen av ny fasade hadde de egentlig tenkt på graffiti, noe som ville passe til at butikken har band t-skjorter til barn. Men så begynte de å jobbe med Anette Moi med noen av varene hennes, og det sa seg etterhvert selv at det var henne de ønsket til å endre fasaden.

– Jeg hadde lenge fulgt med på Anette på Instagram, og jeg liker godt det hun driver med. Det hun gjør er annerledes, og det var nettopp det vi ønsket for butikken vår, forteller Finseth.

Han forteller at det kan liker spesielt godt med kunsten til Anette Moi, er at hun har en voksen humor i bildene sine, men at hun maler med en barnslig strek. Dette er noe han syntes passer godt til Kool Kidz.

 

Annerledes markedsføring
Finseth forteller at butikken har ikke så mye ekstra å bruke på markedsføring, og promoterer derfor seg selv på en litt annen måte. Blant annet har de hatt konsert i butikken, og høytopplesning fra en barnebok av en dragqueen. I tilknytning av den nye fasaden, hadde de et arrangement der barn kunne komme å tegne forslag til ny fasade på papir.

Kool Kidz selger barneklær som skal være kulere. FOTO: 854941

– Vi bruker heller penger på arrangementer for at folk skal oppdage butikken vår, enn å betale masse for reklame, forteller Finseth.

Han legger også til at å få en fasade som skiller seg såpass ut, er en av tingene de har gjort for å drive promotering på egenhånd.

 

Stopper opp og tar bilder
I nærområdet til barnebutikken, ligger det flere andre store konkurrenter. Derfor ønsket Finseth og kollegene at deres butikk skulle skille seg litt ut, slik at de ville bli mer lagt merke til og husket av forbipasserende. Han forteller at før gikk folk bare rett forbi, uten å legge merke til butikken. Men nå stopper folk opp, noen tar bilder, og de har flere kunder enn noen sinne.

– Det er til og med en del som legger ut bilder av butikken vår på sosiale medier, uten å ha noen tilknytning til oss, og det er veldig kult, forteller han.

 

Morsomt og fargerikt
Anette Moi har vært kunstner siden 2013, og holder til i Stavanger. Motivene hennes beskriver hun som morsomme og fargerike, og noen ganger lager hun en morsom vri på noe politisk, om det er noe som engasjerer henne. Blant annet har hun laget et bilde av den russiske presidenten Vladimir Putin, som blir slikket på kinnet av to homofile.

– Jeg planlegger aldri de politiske bildene mine, de lager jeg bare når idéer ramler ned i holdet på meg, forteller Moi.

Da hun fikk oppdraget fra Kool Kidz, hadde de en klar bestilling på hvilke av hennes figurer de ville ha med. Spesielt ønsket de flere av artistene hun har malt, for å passe til butikkens konsept. Hun malte alle figurene for frihånd, mens hun så på figurene sine på mobilen.

– Det blir jo ikke perfekt når jeg bruker bilder på mobilen som skisse, men det er det som er litt min stil. Det skal ikke være perfekt, forteller Moi.

Kool fasade for Kool Kidz

Mest lest

To Top