Kultur

Sammenligner Musikkfest Oslo med 17. mai

I studio: Gruppen Eyez Low Records består av tre medlemmer. Dessverre kunne ikke tredjemann stille til intervju. F.v. Big G og Fiix. Ewezy uteble. Foto: 854590

OSLO: Lørdag 2. juni settes Musikkfest Oslo opp for 27. gang. Med store deler av scenene i Gamle Oslo får nærmiljøet et hav av musikkopptredener av alle sjangre. Alle konsertene er gratis!

Musikkfest Oslo feirer musikk i 12 timer med over 500 konserter fordelt på over 50 scener rundt omkring i hovedstaden. Med mange sjangre skaper musikkfest en arena for både store og små.

God stemning
Prosjektleder Mina Evenrud gleder seg til årets arrangement. Hun sammenlikner dagen med 17. mai og julaften.

– Det er en dag der alt er godt. Alle smiler og deler musikkopplevelser sammen. Det er som julaften og 17. mai på samme dag med kun god stemning.

Evenrud tror at Musikkfest Oslo settes pris på av alle som tar turen og ser på konsertene. Hun forklarer at konserter ikke nødvendigvis er noe alle har råd til å dra på så ofte, og at Musikkfest Oslo kan være en god arena for å både å oppleve konserter og oppdage ny musikk.

Prosjektlederen fortsetter med å fortelle at hun tror det samler et mangfold av mennesker. Evenrud forklarer at arrangementet ikke har en spesifikk målgruppe, men har Oslo som helhet i sin målgruppe.

– Det er ikke slik at vi kun går mot for eksempel unge i 20-års alderen. Men vi har et bredt spekter med artister og sjangre som gjør at arrangementet virkelig er for alle som bare ønsker å feire eller høre på musikk.

Advarer om kaos
En av gruppene som skal fremføre denne dagen er Eyez Low Records. Med både en opptreden på Cafe Sør og på Morradi er gruppen spent på dagen som kommer. De ønsker alle velkomne og inviterer til god stemning og ”kaos” på scenen.

Trioen har i god stund opptrådt på scener rundt omkring i hovedstaden og har et rykte på seg for å skape god stemning. En av artistene i gruppen, Filip (Fiix), sammenlikner også Musikkfest Oslo med 17. mai.

– I Norge er alle i godt humør i løpet av de første soldagene. Folk virker klare for å gjøre noe ute etter den tunge vinteren. Og i tillegg til 17. mai har vi Musikkfest Oslo som blir en slags bonusdag etter nasjonaldagen.

Gaetan, et av de andre medlemmene, skyter inn at arrangementet er en mulighet for helbredelse. Han mener musikk helbreder mennesker og ser ingen grunn til at man ikke skal ta turen til sentrum for å se på en konsert eller to.

De to artistene snakker sammen om at det å kunne gå fra en konsert til en annen er noe helt unikt for musikken. De veksler en del ord og sier at dersom du ikke liker det du hører er det bare å gå til naboen og sjekke ut noe annet der. Slik kan det fortsette helt til du finner noe som passer deg.

Artistene tror at musikken har en evne til å samle mennesker fra alle bakgrunner. De mener Musikkfest Oslo kan bety at bydelen får en god aktivitet å ta del i og dele med andre.

Musikk er musikk liksom, skyter Filip inn før begge ler godt.

Ikke formelt
Musikkfest Oslo het tidligere Musikkens dag og stammer fra det franske arrangementet Fête de la Musique. Bevegelsen ble unnfanget under Frankrikes daværende kulturminister, Jack Lange i 1982. Norge har derimot ikke blitt godkjent som internasjonal arrangør av Fête de la Musique da det forutsettes at det holden den 21. juni. Dette har vist seg vanskelig å gjennomføre i Norge. Musikkfest er derfor inspirert av bevegelsen, men er ikke formelt en del av den.

 

 

 

Sammenligner Musikkfest Oslo med 17. mai

Mest lest

To Top