Hillsong til ungdommen
Kultur

Den mest sosiale kirken

Gudstjeneste: Hillsong har blitt et religiøst fenomen som tiltrekker seg flere unge. Andre pinsedag arrangerte kirken “Touching Heaven Night” for å feire Den Hellige Ånd.

Som en del av pinsekirken har Hillsong utviklet seg til å bli en stor internasjonal kirke. Det synges sanger som er skrevet at Hillsong Australia høyt i kor, både av bandet på scenen og hele publikumet. “Touching heaven night” går ut på at den hellige ånd viser seg ekstra mye under pinsen.

Hillsong-leder Johannes Korsgården forteller at kirken tiltrekker et generelt ungt publikum. Han har selv gått på Hillsong-universitetet i Australia, hvor kirken først ble stiftet. Nå utdanner han seg til å bli pastor slik at han selv kan holde preken under seremonien.

– Hillsong er en ekstremt sosial kirke hvor det er lett å bli medlem og en del at det sosiale samfunnet rundt. Jeg synes også at Hillsong er en perfekt måte for meg personlig å videreformidle min sannhet. “Touching Heaven Night” er en ekstra spesiell dag hvor vi prioriterer musikk foran den ordinære halvtimen med preken som vi vanligvis har, forteller Korsgården.

Hillsong til ungdommen

HILLSONG-LEDER: Johannes Korsgården er leder for Hillsong-kirken i Sannergata

Han forteller at Hillsong ikke bare er et sted hvor man deler religion, det er også det stedet der man deler sitt liv med andre.

– Når man vet sannheten vil man bare dele den videre. Jeg tror også uttrykket Hillsong gir er noe mange unge relaterer til, og det er kanskje litt mer stas å gå i kirken når det er så mye liv og glede rundt det. Hillsong er stedet man går til uansett om det er den beste eller verste dagen i ditt liv. Det er heller ikke feil at det skal være kult å gå i kirken, sier Korsgården.

Hillsong, som nå er en internasjonal kirke, ble først grunnlagt i Australia av Brian og Bobby Houston på tidlig 80-tallet. Bare i Australia er det i dag over 100.000 personer som går til Hillsong i uken, og på verdensbasis er tallet atskillig høyere. Ønsket bak Hillsong er at man skal ha et nært og personlig forhold til Jesus. Det fokuseres på at man skal be til Jesus gjennom sang og musikk, istedenfor de vanlige gudstjenestene i statskirken og andre kirker.

En av de mange unge som føler seg frelst er Lars Løkken Husa. Han oppdaget Hillsong gjennom en venn som har vært en del av menigheten i flere år. Det første han oppdaget ved kirken var vennligheten fra alle han møtte.

Hillsong til ungdommen

FRELST: Lars Løkken Husa er en av de mange som har knyttet bånd med Hillsong.

– Jeg ble helt overrasket da folk som da var fremmede tok kontakt og ville snakke med meg. Det er første gangen jeg har opplevd at noen har vært genuint interessert i å snakke med meg uten å ha noe motiv for det, forteller Husa.

Fokuset på sang og musikk tiltrekker ofte et yngre publikum enn hva gudstjenester gjør. Som Korsgården nevnte tidligere, er det ikke feil at det skal være kult å gå i kirken. Det nære forholdet til Jesus og samholdet alle i menigheten har, sammensatt med sang og musikk er hovedpunktene som faller i smak hos de unge religiøse rundt om i verden.

– At det er kult å gå i kirken er jeg helt enig i, hvert fall når det er så mye sang, musikk, dans og kjærlighet som det er i Hillsong. Jeg har fått venner for livet samtidig som jeg knytter et nært bånd til Jesus, forteller Husa.

Korsgården avslutter med at man ikke skal være nervøs for å komme alene. Det vil alltid være frivillige der som mer enn gjerne vil introdusere deg for andre og sitte med deg under selve tjenesten.

– Et lite tips kan være å høre litt på sangene i forkant! Da har du muligheten til å synge med og slippe deg løs, sier Korsgården.

Den mest sosiale kirken

Mest lest

To Top