Andreplass i norsk modellkonkurranse
Kultur

Andreplass i norsk modellkonkurranse

ELISABET: 22-åringen kom på andreplass i Brun og Blid. Foto: 854691.

OSLO: Elisabet Lorentzen Djønne meldte seg på Brun og Blid sin konkurranse, for å prøve noe nytt. Forrige lørdag tok hun andreplassen.

  • Tekst og foto: 854691

Lørdag 2. juni på Scandic Ørnen hotell i Bergen ble finalen i Brun og Blid sin modellkonkurranse holdt. Det var ti solbrune finalister som konkurrerte om å bli hele Norges Brun og Blid modell. Elisabet Lorentzen Djønne boende på Hasle var en av dem.

De siste 9 årene har Brun og Blid arrangert modellkonkurransen, som jenter og gutter fylt 18 år kan delta på. Meningen er å finne en jente eller en gutt som skal være fotografert på alle Brun og Blid plakater i landet.

Andreplass i norsk modellkonkurranse

ANDREPREMIEN: Fikk gavekort på 10- tusen kroner. Foto: 854691.

Elisabet får derimot ikke være på Brun og Blid sine plakater, men sitter fortsatt igjen med en premie på 10-tusen kroner og en surrealistisk opplevelse.

– Å i det hele tatt bli en av finalistene var enormt stort. Men å komme på andreplass er helt surrealistisk, forteller Elisabet.

Deltakerne måtte vise seg frem på scenen foran publikum og en jury. Hver og en av deltakerne kom frem i ført Brun og Blid sine t-skjorter og i badetøy. I tillegg fremførte de et gruppenummer der de danset til Enrique Iglesias hitlåt «Move to Miami». Til slutt skulle de kåre vinneren.

Romkameraten vant
Elisabet var ikke overrasket over hvem som vant. Under oppholdet i Bergen var deltakerne delt inn to, som bodde på rom i lag. Elisabet delte rom med vinneren.

–  Jeg var ikke overrasket over at Thea vant, og er mer enn glad på hennes vegne. Det var virkelig fortjent, mener Elisabet.

I publikum hadde Elisabet invitert mamma, søsken og noen venner.

Ingen modellerfaring
Elisabet er oppvokst i Hardanger, i Granvin kommune. Nå bor hun derimot på Hasle i Oslo, hvor hun studerer kriminologi. I tillegg til å være fulltidsstudent, har hun også jobb som støttekontakt, og som ekspeditør i en klesbutikk i Lillestrøm. Oppi alt dette meldte hun seg på modellkonkurransen, med ingen erfaring som modell fra før av.

– Jeg ønsket å prøve noe nytt og spennende. Målet har aldri vært å bli modell, men jeg tenkte, hvorfor ikke prøve?

Andreplass i norsk modellkonkurranse

ELISABET: 22-åringen kom på andreplass i Brun og Blid sin modellkonkurranse. Foto: 854691.

Ved å sende inn bilder av seg selv til Brun og Blid meldte hun seg på konkurransen. Det ble så valgt ut 20 jenter eller gutter til sammen hver måned, men kun en ble månedsvinner. Månedsvinneren ble kåret av at folk likte kandidaten via FaceBook.

– Å få mange nok til å trykke liker, var vanskelig. Og den som vant, fikk over 1000 liker-klikk. Noe jeg ikke klarte, forteller Elisabet.

Ekstra sjanse
I april fikk derimot noen av kandidatene inkludert Elisabet en ekstra vinnersjanse. Og av de 20 som fikk en slik sjanse, var det bare Elisabet og ni andre kandidater som kom med til semifinalen.

– Semifinalen var det vanskeligste, mener Elisabet.

I semifinalen konkurrerte alle månedsvinnerne og de som fikk en ekstrasjanse. Det var da Elisabet kapret en av finaleplassene. Men i semifinalen var det ikke lenger liker-klikk på FaceBook som telte, men hvor mange stemmer man fikk via tekstmelding. Det ble til sammen brukt over 15 tusen kroner for å stemme på Elisabet i semifinalen.

– Jeg er utrolig takknemlig for alle stemmene jeg fikk, sier hun.

Forbilde
Elisabet hevder hun ikke hadde noe spesifikt mål da hun meldte seg på konkurransen, men at hun nå ønsker å være et sunt forbilde for ungdommer som velger å ta sol. I tillegg har Elisabet engasjert seg i debatten om plastisk kirurgi, og ønsker å fremme et naturlig selvbilde.

– Selvsagt var jo også premien fristende, innrømmer Elisabet.

Førstepremien var ikke mindre enn en halv million kroner. Noe som ville kommet godt med for en student som lever på studentbudsjett.

– Jeg har jo akkurat kjøpt meg leilighet her i Oslo, så pengene ville vært til stor hjelp med å nedbetale lånet mitt.

Globetrotter
Det er heller ikke å legge skjul på at Elisabet er en globetrotter. I en alder av 22 år har hun allerede rukket å bo i Bali, Los Angeles og jobbet som frivillig i India.

– Pengene ville nok og ha blitt brukt på å reise, sier Elisabet.

Neste store reisemål er derimot allerede bestemt, og Kina er destinasjonen. Før det vil hun dra på venninnetur til syden.

– Det hadde vært gøy å kunne spandert sydentur på venninnene mine, men sydentur blir det uansett.

Elisabet sitter igjen med en lærerik og spennende opplevelse, men tviler på en framtidig modellkarriere.

Andreplass i norsk modellkonkurranse

Mest lest

To Top