Kultur

BORD TIL 155, TAKK.

Restaurant, fullbooket
«Fullt hus i kveld»: Julebordssesongen er i gang hos restaurant Den Glade Gris. FOTO: Hekla Ørlygsdottir

OSLO: Inne på restaurant den Glade Gris er de i full gang med julebordsesongen. Alle er kommet for å spise signaturretten deres svineknoke. Etter god omtale på Yelp og Tripadvisor blir stadig flere stoler fylt og folk får nyte utradisjonell mat.

Uformell men ikke upopulær
Eier og driftsleder på restauranten, Kjellaug Hegbom, sier de har masse å gjøre fremover mot jul, og de har dager der det er over 150 bookinger. Hegbom forteller også at det er et sjeldent syn i Oslo med noe annet enn sushi eller formelle, stive restauranter. Hos Den Glade Gris blir du servert forskjellige griseretter samt fiskeretter, salater og suppebufeet.

restaurant

Kjellaug Hegbom, eier av restauranten er ofte å se her inne, og tar seg av kveldens siste bookinger. FOTO: Hekla Ørlygsdottir

– Av de 800 restaurantene i Oslo skiller vi oss ut både på maten og på utseende. Når jeg startet opp stedet ville jeg ha noe som skilte seg ut og ett sted man kan føle seg hjemme der det ikke er stivt men at du kan føle deg velkommen uansett hvordan du er, sier Hegbom.

restaurant

Populær matrett: Tross litt dårlig anmeldelse fra avisene går det masse av signaturrettene deres svineknoke. FOTO: Hekla Ørlygsdottir

Svinaktig god knoke
Inne på kjøkkenet er der magien skjer, og en av kokkene på huset er Maksims Kalugins og han sier han trives godt på restauranten. Han får et variert jobbtilbud med forskjellige matretter samt at han liker det uformelle og utradisjonelle ved stedet. Kalugins forteller også at han er relativt ny på laget og har blitt godt kjent med retten. Han mener svineknoke er et mer spennende alternativ både for turister og nordmenn.

Feilinformerte matanmeldere
Både Kjellaug og kokkene gleder seg over signaturretten, den er ikke å forveksle med den tyske retten schweinshaxe. Hegbom kunne også fortelle at avisene ofte skriver negativt om maten og referer da til knoken. Anmeldelser skriver da at den er feilslaget men knoken på Den Glade Gris blir grillet i forskjell fra den tyske som blir kokt. Til motsetning hagler det inn positive anmeldelser på tripadvisor og Yelp.

«Det har skjedd noen ganger tidligere at matanmeldere forteller meg at jeg må ta med kokkene mine på kurs i Tyskland. Jeg synes dette er meget irriterende ettersom jeg ikke serverer schweinshaxe men langgrillet svineknoke.»

To Top