Nyheter

Ingen vet hvorfor de graver

Siden november 2015 har det vært kontinuerlig anleggstrafikk i Olav Trygvasons gate og Emil Olsens vei, og informasjon fra kommunen er fraværende.

Tønsberg kommune begynte sent i november 2015 å grave opp nabo-gatene Emil Olsens vei og Olav Trygvasons gate for å arbeide med rehabilitering av vannledninger. Dette skulle vært ferdig i mai 2017. Anleggstrafikken innebærer svekket fremkommelighet og mindre trygge gater, samt økt støynivå i hverdagen. Kommunen har ikke sendt ut noen planer på hva som gjøres, og beboere i gatene klør seg nå i hodet på hva som egentlig skjer.

Beboer misfornøyd med manglende info

– Jeg har stor forståelse hvis det er nødvendig arbeid som må gjøres, men hvor blir det av informasjon fra kommunen om hva som skjer? De har holdt på i 2 år uten at jeg har mottatt så mye som en lapp i posten som forteller meg hva som skjer, sier beboer i Olav Trygvasons gate Tablo Rasol til undertegnede.

Rasol håper på mer informasjon fra kommunen

Rasol bor midt i Olav Trygvasons gate, og er nødt til å gå en omvei på 10 minutter hver gang han kommer hjem fra jobb.  Selv om han sier han er fornøyd med at det er mindre biltrafikk, så ønsker han at kommunen snart kan bli ferdig.

– Jeg er ikke først ute med pisken, men dette syns jeg kommunen har håndtert dårlig, sier Rasol.

Trengte ramp for å komme seg ut av innkjørselen

 Adi Durakovic bor i enden av Emil Olsens vei hvor de to gatene møtes, og han må bruke ramp for å komme seg ut av innkjørselen.

– Det jeg irriterer meg mest over er hvorfor jeg ikke har fått beskjed om hva som foregår. Jeg hadde ikke regnet med at jeg i 2 år måtte bruke en treplanke for å komme meg ut fra innkjørselen min, forteller Durakovic.

Problemer med grunnforholdene

Segerstrøm (venstre) forteller de har møtt på komplikasjoner

Odd Segerstrøm jobber i Tønsberg kommune og har ansvaret for gravingen. Han sier han kan forstå den økende misnøyen, men forteller hvorfor det har tatt lenger tid enn tidligere forventet.

– Vi oppdaget etter hvert at grunnforholdene var noe bløtere enn det vi trodde, dette grunnet en lekkasje i vannledningene. Vi har derfor måttet ta oss litt ekstra tid så alt blir gjort helt riktig og fungerer som det skal, forklarer Segerstrøm.

  Segerstrøm forteller også at i tillegg til at de eldre ledningen skal rehabiliteres, så skal det legges opp nye mot et nytt leilighetskompleks i gaten ved siden av.

– Siden det er så mye som skal gjøres på en gang, så det er mulig det har gått litt fort i svingene på kontoret. Dette er nok også grunnen til at beboerne i området ikke er blitt informert skikkelig, men den saken er vi på. Og vi beklager selvfølgelig for eventuelle ulemper dette har medført.

Arbeidet skal være ferdig innen våren 2018 forteller Segerstrøm.
Ingen vet hvorfor de graver

Mest lest

To Top