Uncategorized

«Oppkast ala kart» på menyen

«Familien» serverte i går kveld et Uhøytidelig måltid da Stundom Records inviterte til slippfest for Oppkast ala karts nye skive «Uhøytidelig EP». 

Atmosfæren i lokalet var til å ta og føle på. Ved første øyekast så det alternative klientellet ut som en gjeng hardbarka pønkere, klar for rockekonsert. Fra begynnelse til slutt, stod samtlige og digget til mørk, trøndersk hip hop. Tunge, seige beats pumpet ut fra høytalerne, og publikum beveget seg i takt. På scenen stod en søt fyr i hjemmestrikka lue, og spyttet ut ord rett fra hjertet. Rundt halsen hadde han et pepperkakehjerte. Martin Mostad står bak artistnavnet «Oppkast ala kart», og tar både bling bling, og norsk hip hop, til et nytt nivå.

Seg selv lik

I motsetning til mye av det man hører på radio og tv, er stilen hans tungt preget av poesi og metaforer. Han skiller seg ut fra mengden, og det er kanskje der styrken hans ligger. Oppkast assosieres vanligvis med kvalme, men ordet har fra nå av fått en helt ny betydning. Intrikat mørke og smart minimalisme er nøkkelordene. «Oppkast ala kart» er et navn å merke seg.

Seig beat 

Vi går ned i tempo, ned i tempo. Dette er raperens anmodning til publikum. Er det i det hele tatt mulig, undrer jeg. //Ingenting kan fikses globalt kids, må fikses lokalt// Han gjentar strofen flere ganger før han tilslutt roper ut «blodig alvor!» Det er ikke tvil om at dette er en artist med mye på hjertet.

En mesterkunstner 

Fjernt fra det folk flest vanligvis blir utsatt for innen norsk hip hop, snakker låta «Bare kule flows» for seg selv. Den oser av råskap, talent og teknikk, uten noen form for skryting eller dissing. Artisten mestrer den mørke, minimalistiske beaten med flow, rytmikk og lek med ord.

Rasjonell, ikke i kveld

Til tross for at han bommet på noen vers, så ikke publikum en gang ut til å ense det. En seig, tung beat preget stemninga i hele lokalet da raperen stod på scenen og «Snakke te beaten som en hund». «Rasjonell, ikke i kveld», synger han ut i siste akt. Det er en fuktig kveld på Familien, og det givende publikummet ser ut til å følge rådet.

Mest lest

To Top