Sport

Varingskollen mot nye høyder

MOT SESONGEN: Alpinanlegget er i gang med produksjonen av snø. Foto: Tonje Waal Karlsen

Nittedal: Ny daglig leder har en klar plan.

Daglig leder: Svenske Richard Palmgren har blitt ny daglig leder i Varingskollen. Foto: Tonje Waal Karlsen

Alpinanlegget Varingskollen, i Nittedal kommune, har de siste årene vært preget av problematikk rundt ledelse og økonomiske underskudd. I fjor tok Hakadal IL over alpinanlegget og hadde en sesong med overskudd. I år har de hentet inn svenske Richard Palmgren (52) som ny daglig leder. Han mener Varingskollen er en liten perle og et spennende, men utfordrende prosjekt.

– De andre anleggene jeg har jobbet for har vært store og jeg forholdt med til mine oppgaver, men her får jeg muligheten til å være med på flere oppgaver, bli godt kjent med de ansatte og bygge opp kulturen jeg vil ha, sier Palmgren.

Store planer for fremtiden 

Fokus på god kultur på arbeidsplassen står høyt hos Palmgren, han ønsker at kundene skal få kjenne på dette når de besøker anlegget. Han understreker at å få opp økonomien og sørge for at Varingskollen ikke er avhengige av for mye dugnadsarbeid er en stor prioritering.

Palmgren forteller at han har både korte- og langsiktige mål for alpinanlegget. Øverst på ønskelisten står forbedringen av «Kari-bakken», her ønsker han å få belysning og produksjon av snø. Langsiktig ønsker han at anlegget skal utvides ved å få flere løyper, stolheis, overnattingsmuligheter og restaurant. Han ønsker at anlegget skal bli et helårsanlegg som kan brukes til sykling, orientering og diverse aktiviteter på sommertid også. Siden han tok over i september har de bygget ny kafé ved «Hakke-bakken» med kjøkken, slik at de kan utvide serveringsmulighetene.

Nytt kjøkken: Varmestuen nederst i «Hakke-bakken» har blitt pusset opp og fått nytt kjøkken. Foto: Tonje Waal Karlsen

Fornøyde kunder 

Guro Andvik Skara (20) har tidligere jobbet i Varingskollen og hun har tilbragt mye av barndommen sin her.

Hun forteller at tilbudene ble bedre i fjor etter at Hakadal IL to over, men hun tror det blir enda bedre med Richard Palmgren som daglig leder.

– Synes det ser veldig bra ut så langt og det er et fint samarbeid mellom Palmgren og Hakadal IL, sier Skara.

Skara forteller videre at hun og hennes familie gleder seg til utviklingen av alpinanlegget og helårsanlegget, men at de også ønsker seg stolheis og produksjon av snø i alle løypene.

 

Varingskollen mot nye høyder

Mest lest

To Top